Євро-2018 з футзалу: Україна не встояла перед чинним чемпіоном і залишає турнір

Українська футзальна збірна мінімально поступилася Іспанії і вп'яте поспіль залишає чемпіонат Європи після чвертьфіналу.

В останньому поєдинку 1/4 фіналу зійшлися українська та іспанська збірні. Синьо-жовті вийшли з групи з другого місця, здолавши Румунію (3:2) та поступившись Португалії (3:5). Іспанці після нічиєї з Францією (4:4) виграли битву за першу позицію у своєму тріо в Азербайджану (1:0).

Семиразові чемпіони Європи одразу ж заволоділи ініціативою і почали раз по раз турбувати Іваняка. Українці нервували й дозволяли суперникам пробивати з різних позицій. Проте голкіпер «Урагану» не стомлювався творити дива в рамці та впевнено грати на виходах. Синьо-жовті діяли скуто ще й через велику кількість фолів, які могли призвести до пенальті.

На 13-й хвилині Іваняк ліквідував небезпеку, здорово зігравши ногами, а у наступній атаці суперники нас пробачили, не влучивши у ворота. Потім виник класний момент у нашої команди, однак Королишину до голу не вистачило сантиметрів. Утім, Іспанія швидко повернула собі ініціативу. І на 18-й хвилині жовто-червоні таки досягли свого — Лін відпасував на Полу, який із лівого флангу невідпорно пробив у саму дев'ятку воріт збірної України.

У другому таймі синьо-жовті виглядали вже активнішими й часто проводили непогані комбінації. Небезпечного удару завдав Педяш на 26-й хвилині. Проте надалі іспанці додали, і довелося попрацювати Іваняку. Наш голкіпер ліквідував виходи сам на сам Мігеліна та Ліна, відбив ще кілька потужних ударів.

Із плином часу Олександр Косенко почав використовувати п'ятого польового гравця, але якихось дивідендів це не принесло. На 37-й хвилині іспанці ледь не скористалися відсутністю нашого голкіпера. Після цього особливих шансів у синьо-жовтих уже не було, а майстерність Іваняка дозволила не пропустити на останніх хвилинах.

Таким чином, Україна зіграла гідно, але не встояла перед головними фаворитами чемпіонату Європи. Маючи в активі одну перемогу та дві поразки, наша команда залишає Словенію.

1/4 фіналу

Україна Іспанія — 0:1 (0:1).

Україна: Іваняк — Разуванов, Королишин, Журба, Шотурма, Хамдамов, Микола Грицина, Шеремета, Михайло Грицина, Білоцерківець, Лисенко, Педяш.

Іспанія: Пако Седано — Ортіс, Пола, Мігелін, Алекс, Тольра, Бебе, Адольфо, Солано, Лін, Лосано, Усін, Хоселіто.

Гол: Пола (18).

Попередження: Журба (21).

6 лютого. Любляна. «Арена Стожице».

У матчах чемпіонату Європи-2018, що вже відбулися, зафіксовані такі результати:

Група А

Словенія — Сербія — 2:2

Сербія — Італія — 1:1

Італія — Словенія — 1:2

Підсумкове становище: Словенія — 4 очки (4—3), Сербія — 2 (3—3), Італія — 1 (2—3).

Група В

Росія — Польща — 1:1

Польща — Казахстан — 1:5

Казахстан — Росія — 1:1

Підсумкове становище: Казахстан — 4 (6—2), Росія — 2 (2—2), Польща — 1 (2—6).

Група С

Португалія — Румунія — 4:1

Румунія — Україна — 2:3

Україна — Португалія — 3:5

Підсумкове становище: Португалія — 6 (9—4), Україна — 3 (6—7), Румунія — 0 (3—7).

Група D

Іспанія — Франція — 4:4

Франція — Азербайджан — 3:5

Іспанія — Азербайджан — 1:0

Підсумкове становище: Іспанія — 4 (5—4), Азербайджан — 3 (5—4), Франція — 1 (7—9).

1/4 фіналу

Сербія — Казахстан — 1:3

Словенія — Росія — 0:2

Португалія — Азербайджан — 8:1

Україна — Іспанія — 0:1

1/2 фіналу

Португалія — Росія (8 лютого)

Іспанія — Казахстан (8 лютого)

 

Підписатися на новини