Євро-2018 з футзалу: Україна вирвала перемогу над Румунією за 20 секунд до кінця матчу й вийшла до чвертьфіналу!

Підопічні Олександра Косенка драматично обіграли збірну Румунії у своєму першому поєдинку на чемпіонаті Європи з футзалу.

У другому матчі групи C на Євро-2018 зійшлися збірні Румунії та України. Перемога гарантовано виводила синьо-жовтих до чвертьфіналу, тоді як їхнім суперникам звитяга лише залишала шанси на прохід далі. При цьому українці останніми серед 12-ти збірних розпочинали свій шлях у Словенії.

Зі стартових хвилин у діях вітчизняних футзалістів відчувалося хвилювання. Іваняку неодноразово доводилося рятувати команду, але навіть воротар «Урагану» не зміг нічого вдіяти на 5-й хвилині, коли румуни спіймали українців на контратаці. Утративши м'яч на своїй половині, наші гравці лише  спостерігали за тим, як Савіо змістився з флангу до центру та влучно пробив у ближній кут.

Українці регулярно турбували Тоніцу, однак голкіпер суперників грав надійно. Захопившись атакою, синьо-жовті почали пропускати контрвипади румунів. І якщо на 8-й хвилині Флоріан Матей влучив у поперечину, то на 11-й Ігнат після стрімкої атаки обіграв Іваняка і забив уже в порожні ворота.

Однак українці зуміли зібратися і відзначитися за декілька секунд до перерви. Шотурма і Королишин розіграли штрафний, і останній завдав результативного удару. Більше того, синьо-жовті могли одразу ж і зрівняти рахунок, однак небезпечний удар Разуванова заблокували.

У другому таймі українці додали і вже не дозволяли опонентам стрімко контратакувати. На початку другої половини гри мав гольовий момент Шотурма, а Королишин заробив небезпечний штрафний, який цілком тягнув на пенальті. На 25-й хвилині два суперсейви поспіль здійснив Іваняк, а на 28-й Україна оформила другий гол. Педяш пробив із центру, і після рикошету від Ігната м'яч влетів до сітки воріт Тоніци.

Незабаром міг забивати Шотурма, але не влучив у ціль із гострого кута. Румуни стали частіше порушувати правила, затягувати гру, однак із кожною хвилиною перевага підопічних Олександра Косенка зростала. Тренер трикольорових Роберт Лупу так нервував, що заробив вилучення.

Україна стала використовувати високий пресинг, заробляти кутові. На 36-й хвилині небезпечно пробив Педяш, а на 39-й Журбі до голу не вистачило кількох сантиметрів. Утім, тактика використання румунами п'ятого польового гравця недобре їм прислужилася. За 20 секунд до кінця матчу синьо-жовті підловили суперників, і Шотурма вразив порожні ворота — 3:2!

Здолавши Румунію, Україна гарантувала собі вихід до чвертьфіналу Євро-2018. У неділю наша команда посперечається з Португалією за перше місце в групі (початок матчу — о 19.00). Враховуючи перемогу піренейців над румунами — 4:1, нічиєї для синьо-жовтих буде замало. 

Група С

Румунія Україна 2:3 (2:1)

Румунія: Тоніца — Флоріан Матей, Ігнат, Савіо, Феррейра, Маріус Матей, Редуку, Чіреш, Олівейра, Стойка, Сеч, Чома, Панзару.

Україна: Іваняк — Разуванов, Микола Грицина, Михайло Грицина, Шотурма, Хамдамов, Королишин, Шеремета, Журба, Білоцерківець, Лисенко, Педяш.

Голи: Савіо (5), Ігнат (11) — Королишин (20), Педяш (28), Шотурма (40).

Попередження: Флоріан Матей (27), Чома (30), Панзару (34) — Іваняк (9), Білоцерківець (17), Королишин (22), Хамдамов (36).

2 лютого. Любляна. «Арена Стожице».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.02.2018 21:18

Президент АФУ Сергій Владико: «Домовилися про матчі з новоспеченими чемпіонами Європи з Португалії»

Президент Асоціації футзалу України Сергій Владико підбив підсумки вис...

15.02.2018 19:45

Олександр Косенко: «Уже десь зачіпає той факт, що ми ніяк не можемо подолати 1/4 фіналу...»

Сьогодні в Будинку футболу відбулася прес-конференція, в якій узя...

13.02.2018 15:55

Запрошуємо представників ЗМІ на прес-конференцію за підсумками Євро-2018 з футзалу!

15 лютого у конференц-залі Будинку футболу (4-й поверх) відбудеться пр...

11.02.2018 14:05

Уперше в історії чемпіоном Європи з футзалу стала збірна Португалії

У фінальному поєдинку континентальної першості в Любляні португальці в...

Підписатися на новини