Євро-2018 з футзалу: збірна України дала бій одній із найсильніших команд світу

Підопічні Олександра Косенка не встояли перед однією з найсильніших футзальних команд збірною Португалії.

У заключному поєдинку в групі C зійшлися кривдники збірної Румунії. Україна обіграла трикольорових із рахунком 3:2, а Португалія — 4:1. Відповідно, через гіршу різницю м'ячів у дуелі за першу сходинку синьо-жовтим у недільній зустрічі була необхідна лише перемога.

Проте з перших хвилин ініціативою впевнено заволоділи «європейські бразильці». Після удару Бруну Коельо українські захисники винесли м'яч із пустих воріт. Але вже на 3-й хвилині «сімка» португальців досяг своєї мети. Матуш розрізав оборону України пасом зі своєї половини, а Коельо переграв Іваняка.

На 7-й хвилині активний Бруну отримав черговий шанс, однак влучив у поперечину. Незабаром португальці поцілили у стійку, а на 13-й хвилині друга команда у рейтингу європейських збірних подвоїла рахунок: після передачі Рікардіньо Бріту за допомогою фінта змістився з правого краю до центру, а потім пробив Іваняка.

Після цього гра уповільнилася, португальці заспокоїлися, хоч і продовжували турбувати нашого воротаря. Перші гольові моменти виникли й в України, але Педяшу та Разуванову трішки не пощастило.

На початку другої половини матчу йшла рівна гра, синьо-жовті намагалися високо пресингувати суперників. Ближче до середини тайму українці нав'язали свою гру та видали камбек. На 28-й хвилині Шотурма з ауту асистував Разуванову, який точно пробив у ближню дев'ятку. А вже за чотири хвилини Шотурма знайшов пасом Королишина, і той з лівого флангу потужним пострілом пробив Бебе.

Відчувши запах смаженого, португальці одразу ж пішли в атаку. Кілька гольових шансів утратив Тунья, але вже на 34-й хвилині представники Піренеїв знову повели у рахунку. Бруну Коельо з ауту віддав пас на Карі, а той із розвороту поцілив у кут. Україна пішла ва-банк, випустивши п'ятого польового гравця, однак після помилки Журби на 36-й хвилині Мігел відправив м'яч у порожні ворота. Дуже швидко відзначився і Рікардіньо — Сесіліу здійснив сольний прохід, а його простріл замкнув кращий гравець планети.

До честі синьо-жовтих, вони не скорилися і знову спробували зіграти «п'ять на чотири». На останній хвилині обрана тактика таки принесла плоди — Шотурма опинився сам у штрафному майданчику та забив третій гол України. Цікаво, що за лічені секунди до завершення міг скоротити відставання Журба, але пробив неточно із зручного положення.

Таким чином, Україна зіграла гідно, але не встояла перед однією з найсильніших збірних Європи. У вівторок наша команда проведе свій чвертьфінальний матч проти збірної Іспанії.

Група C

Україна Португалія 3:5 (0:2)

Україна: Іваняк — Микола Грицина, Журба, Михайло Грицина, Білоцерківець, Разуванов, Хамдамов, Королишин, Шеремета, Шотурма, Лисенко, Педяш.

Португалія: Соуза, Бебе — Карі, Бруну Коельо, Матуш, Рікардіньо, Андре Коельо, Тунья, Мігел, Сесіліу, Морейра, Варела, Бріту.

Голи: Разуванов (28), Королишин (32), Шотурма (40) — Бруну Коельо (3), Бріту (13), Карі (34), Мігел (36), Рікардіньо (37).

Попередження: Сесіліу (25).

4 лютого. Любляна. «Арена Стожице».

У матчах чемпіонату Європи-2018, що вже відбулися, зафіксовані такі результати:

Група А

Словенія — Сербія — 2:2

Сербія — Італія — 1:1

Італія — Словенія — 1:2

Підсумкове становище: Словенія — 4 очки (4—3), Сербія — 2 (3—3), Італія — 1 (2—3).

Група В

Росія — Польща — 1:1

Польща — Казахстан — 1:5

Казахстан — Росія — 1:1

Підсумкове становище: Казахстан — 4 (6—2), Росія — 2 (2—2), Польща — 1 (2—6).

Група С

Португалія — Румунія — 4:1

Румунія — Україна — 2:3

Україна — Португалія — 3:5

Підсумкове становище: Португалія — 6 (9—4), Україна — 3 (6—7), Румунія — 0 (3—7).

Група D

Іспанія — Франція — 4:4

Франція — Азербайджан — 3:5

Іспанія — Азербайджан — 1:0

Підсумкове становище: Іспанія — 4 (5—4), Азербайджан — 3 (5—4), Франція — 1 (7—9).

У чвертьфіналах зустрінуться:

Словенія — Росія (5 лютого)

Сербія — Казахстан (5 лютого)

Португалія — Азербайджан (6 лютого)

Україна — Іспанія (6 лютого)

Підписатися на новини