Проєкт UEFA PLAYMAKERS успішно реалізовано у Житомирі

У Житомирі успішно реалізовано цьогорічний цикл проєкту UEFA PLAYMAKERS, який впроваджують Українська асоціація футболу та Житомирська обласна асоціація футболу. Проєкт прийняв ліцей № 28, а заняття проводили тренерки Катерина Маркова та Лариса Шевченко.

Фото ЖОАФ

«Я дуже задоволена програмою, яка надає дівчаткам можливість розвинути уяву, здобути базові навички гри у футбол. Важливо, що є такі проєкти, які дають дітям мотивацію та показують те, що у футбол можуть грати не лише хлопці. Можливо, у найближчому майбутньому дівчата, які проходять дану програму в Житомирі, будуть виступати за найкращі жіночі клуби України, — зазначила Катерина Маркова. — Після початку повномасштабного вторгнення програма в Україні стала дуже корисним інструментом стабілізації емоційного стану дівчат. Гра та радість від неї допомагають їм відчути згуртованість, близькість та підтримку.

Фото ЖОАФ

До даного проєкту були залучені учениці перших класів. Маємо купу емоцій від дітей і позитивних відгуків від батьків. UEFA PLAYMAKERS — це не лише про фізичне виховання, це поєднання творчості й розвитку уяви, які комплексно розвивають кожну дитину».

Фото ЖОАФ

«Хотів би відзначити роботу Катерини Маркової, яка працювала тренеркою проєкту та нещодавно пройшла курси підвищення кваліфікації вчителів з модулю «Футбол» D-диплому УАФ. Це дуже ініціативна особистість, яка любить свою професію й дітей. Щиро дякуємо Катерині за її заняття», — поділився враженнями виконавчий директор Житомирської обласної асоціації футболу Руслан Маєвський.

Фото ЖОАФ

Цілі програми UEFA PLAYMAKERS, яка впроваджується Українською асоціацією футболу:

  • ознайомити дівчат із футболом, створивши для них середовище, у фокусі якого — розваги, друзі та футбол;
  • впровадити новий індивідуальний тренерський підхід, який використовує уяву (натхненну історіями та персонажами Діснея) як інструмент для тренування та набуття навичок гри у футбол;
  • вдосконалити життєві навички дівчаток, основні навички руху та навчити основам футболу, щоб виховати прихильність до футболу на все життя.
НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.08.2024 20:05

У Києві відбувся турнір із мініфутболу на підтримку ЗСУ «Разом до перемоги» до Дня Незалежності України

22 серпня в Києві на полях НТК ім. Віктора Баннікова відбувся турнір і...

23.08.2024 16:00

Інформація щодо майбутніх іспитів ФІФА для футбольних агентів

Відповідно до Циркуляру ФІФА № 1891 від 3 липня 2024 року про оголошен...

20.08.2024 13:30

У Києві відбувся дитячий «Кубок голови Старобільської районної державної адміністрації Луганської області»

19 серпня в Києві за підтримки УАФ та Старобільської районної військов...

Підписатися на новини