Vbet Кубок України-2024/2025: парагвайський легіонер робить почин, а Поділля ледь не втрачає всіх представників

Бажання взяти участь у першому попередньому етапі розіграшу Vbet Кубка України з футболу сезону-2024/2025 виявили 17 клубів першої ліги, 13 колективів другої та дві аматорські команди.

У кубкового турніру свої закони. Він користується популярністю серед уболівальників завдяки непередбачуваності, коли менш імениті клуби змушують капітулювати старших за рангом. От і сьогодні вже у стартових поєдинках не обійшлося без несподіванок.

Передусім віддамо належне аматорам із ФК «Миколаїв», що на Львівщині, які змусили зійти з дистанції першолігового середняка — «Агробізнес». Господарі вийшли вперед під завісу першого тайму, а після перерви впевнено відбивали наскоки гостей. Рахунок не змінився — 1:0.

А по сусідству, у Стрию, невдача спіткала ще одного представника Хмельницької області — «Епіцентр». Господарів зі «Скали 1911» не злякало, що зовсім недавно підопічні Сергія Нагорняка претендували в додатковому мінітурнірі на путівку в УПЛ. Вони діяли активно, використовуючи всю ширину поля, і заслужено перемогли — 2:0.

До речі, сьогодні футбольне Поділля було близьким до того, аби всі його першолігові команди припинили боротьбу за почесний приз. Футболістам «Поділля» в Івано-Франківську в протистоянні з дебютантом другої ліги, «Реверою 1908», вдалося витягнути щасливий квиток лише в серії післяматчевих пенальті.

А от ще один новачок другої ліги, «Куликів», у так званій футбольній лотереї виявився вправнішим за вінницьку «Ниву». Чого не скажеш про футболістів із «Вільхівців», що на Закарпатті, які в серії 11-метрових поступилися «Металісту».

Здобув вольову звитягу й друголіговий «Гірник-Спорт» — над більш іменитим ФК «Маріуполь». Гості відкрили рахунок, але в другому таймі господарі забили тричі. Дубль оформив новачок команди з Горішніх Плавнів Артем Оніщенко, який вийшов на заміну.

На зустрічних курсах точилася боротьба в Тернополі, де «Нива» приймала «Буковину». Опоненти обмінялися забитими м’ячами в дебюті поєдинку. Надалі обходилося без голів, і для виявлення переможця команди змушені були пробивати 11-метрові. Влучнішими були гості.

А перший гол у поточному розіграші турніру записав до свого активу парагвайський легіонер ФК «ЮКСА» Пабло Кастро Гонсалез, який відкрив рахунок у матчі з «Реал Фармою» на 28-й хвилині. У гостей феєрили латиноамериканці, зокрема довів справу до розгрому бразилець Венді — 3:0. Цей поєдинок запам’ятається й тим, що в ньому на заміну вийшли граючі президенти клубів — одесит Микола Лиховидов та Сергій Леснік із Тарасівки.

Офіційні дані матчів першого попереднього етапу Vbet Кубку України-2024/2025

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.08.2024 09:00

Сьогодні матчами першого попереднього етапу розпочинається розіграш Vbet Кубка України-2024/2025

Сьогодні, 3 серпня стартує Vbet Кубок України-2024/2025. Відбудуться м...

26.07.2024 13:31

Vbet Кубок України-2024/2025. Відбулося жеребкування першого попереднього етапу турніру

Сьогодні, 26 липня в Будинку футболу відбулося жеребкування першого по...

Підписатися на новини