Міжсезоння в УПЛ: «Динамо» й «Полісся» готуються до матчів-відповідей у Європі, «Шахтар» повернувся в Україну

Клуби української Прем'єр-ліги продовжують підготовку до нового сезону. До вашої уваги — останні новини з таборів наших команд.

Донецький «Шахтар» завершив літні збори у Словенії, які тривали від 24 червня. Команда провела останній спаринг перед стартом у новому сезоні національної першості. У поєдинку із загребським «Динамо» було зафіксовано нічию — 2:2. Після цього гірники повернулися в Україну. 

Київське «Динамо» після першого матчу 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти «Партизана» (6:2) залишилося в Любліні. У цьому польському місті команда тренувалася до кінця минулого тижня, а в понеділок вирушила до Белграда на матч-відповідь, який відбудеться сьогодні, 31 липня. 

Криворізький «Кривбас» у суботу провів перше тренування після повернення зі словенських зборів. Після роботи в тренажерній залі команда півтори години займалася з мʼячами на одному з полів клубної бази. 3 серпня «Кривбас» на стадіоні «Гірник» у Кривому Розі зіграє в 1-му турі УПЛ із «Чорноморцем». До матчу з одеситами червоно-білі готуватимуться в режимі одноразових тренувань.

Житомирське «Полісся» дебютувало в єврокубках, поступившись на виїзді в першому поєдинку 2-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій словенській «Олімпії» (0:2). У межах підготовки до матчу-відповіді житомиряни провели спаринг із «Поліссям-2» (1:2). Друга зустріч зі словенцями відбудеться в четвер, 1 серпня, на Міському стадіоні в польському Глівіце.

Львівський «Рух» провів перший спаринг в Україні після повернення зі словенських зборів. Підопічні Віталія Пономарьова на клубній базі зустрілися з «Агробізнесом» (2:0). Наступний контрольний матч львів'яни зіграють у суботу, 3 серпня.

Черкаський «ЛНЗ» зіграв останній спаринг на літніх зборах. Підопічні Андреса Карраско в Ковалівці перемогли місцевий «Колос» (2:1). Щодо кадрових новин, то клуб продовжив співпрацю із захисником Олександром Каплієнком ще на два роки.

«Олександрія» в поточне міжсезоння відзначається більшою мірою трансферними новинами. Так, до команди приєдналися захисники Артем Шабанов та Микита Кравченко з «Полісся», а також півзахисник Дмитро Мишньов із «Зорі». 27 липня олександрійці провели спаринг з одеським «Чорноморцем» (2:0).

Полтавська «Ворскла» завершила підготовку до нового сезону спарингом із представником першої ліги, СК «Полтава». Поєдинок земляків на стадіоні «Ворскла-Зміна»  в Нижніх Млинах завершився внічию (1:1). Тепер на підопічних Сергія Долганського очікує стартовий матч сезону — 4 серпня проти «Шахтаря».

Луганська «Зоря» 24 липня повернулася до України з міжсезонного збору у Словенії. Підопічні Юрія Коваля насамкінець у контрольному поєдинку перемогли саудівський «Аль-Таавун» (2:0). До стартового туру нового чемпіонату країни команда готується в Києві.

Ковалівський «Колос» 26 липня провів заключний спаринг літнього тренувального збору. Ковалівці поступилися «ЛНЗ» із рахунком 1:2. Тепер команда безпосередньо готується до стартового поєдинку нового чемпіонату УПЛ, проти «Оболоні». Матч відбудеться 4 серпня в Києві. Щодо кадрових новин — лави ковалівців залишив бразильський форвард Лукас Рангел.

Одеський «Чорноморець» 27 липня на виїзді провів контрльний поєдинок з «Олександрією» (0:2). Команда підсилила свій склад центральним захисником Борисом Лотоцьким, який раніше захищав кольори вінницької «Ниви». 

Рівненський «Верес» завершив серію передсезонних спарингів поразкою в столиці від «Оболоні» (2:5). Після повернення з Києва рівняни задля підтримки ігрового тонусу 27 липня зіграли проти аматорської команди «Молодіжне» із чемпіонату Рівненської області (8:1).

«Оболонь» генеральну репетицію перед стартом чемпіонату України провела в Києві. Підопічні Валерія Іващенка з великим рахунком переграли «Верес» (5:2). У суботу, 4 серпня, команда в 1-му турі першості проведе домашній поєдинок проти «Колосу».

«Інгулець» 23 липня в Черкасах завершив програму спарингів літнього міжсезоння матчем із «ЛНЗ» (0:0). Команду залишив голкіпер Валерій Восконян. 

«Карпати» продовжують підготовку до нового сезону на клубній базі в Бартатові під керівництвом нового головного тренера — Владислава Лупашка. Зелено-білі підписали контракт із 18-річним опорним півзахисником Іваном Чабаном, який раніше виступав за юнацьку команду СК «Дніпро-1».
НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.08.2024 10:00

Призначено офіційних осіб на матчі 2-го туру Української Прем'єр-Ліги VBET-2024/2025

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

01.08.2024 10:00

Призначено офіційних осіб на матчі 1-го туру Vbet Ліги сезону-2024/2025

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

28.07.2024 11:15

Призначено офіційних осіб на фінальний матч мінітурніру за право участі у Vbet Лізі сезону-2024/2025

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

11.07.2024 12:00

Міжсезоння в УПЛ: збори «Шахтаря» й «Динамо», трансферні апетити «Кривбасу» й «Карпат»

Клуби української Прем'єр-ліги продовжують підготовку до нового сезону...

Підписатися на новини