Олімпіада-2024. Футбольна збірна України в меншості вирвала перемогу над Марокко

Сьогодні, 27 липня олімпійська збірна України в межах літніх Ігор-2024 провела свій другий поєдинок.

У Сент-Етьєні команда Руслана Ротаня зустрічалася з представником Африки — Марокко. Якщо синьо-жовті на старті змагань сенсаційно поступилися Іраку (1:2), то «Атлаські леви» взяли гору над Аргентиною (2:1).

Фото Віталія Клюєва

Команди почали поєдинок дещо обережно, але поступово стали створювати проблеми для захисників. У марокканців активним був Хакімі, ударам якого не вистачало влучності, а в українців першим ударом у площину з гострого кута відзначився Хлань.

На 22-й хвилині наша команда повела в рахунку — Брагару розхитав опонента й прострелив, а Криськів замкнув у дотик. Невдовзі синьо-жовті ледь не збільшили свою перевагу, але кіпер потягнув удар Хланя з подачі Брагару. Перед перервою збірні видали непоганий відрізок з атаками на зустрічних курсах, однак акцентовано пробити ніхто так і не зумів.

Фото Віталія Клюєва

Другий тайм розпочався з неточних спроб Раїмі та Хакімі, Ель-Ханнус здалеку перевірив Фесюна, а за хвилину він же пробив іще раз із хорошої позиції, але неточно. Потім під час однієї атаки наш кіпер виручив після ударів Річардсона й Раїмі. І все ж такого тиску суперника наша команда не витримала — Салюк збив у власному штрафному Раїмі, причому це був фол останньої надії. Наш захисник отримав червону картку, а Раїмі реалізував пенальті.

У меншості синьо-жовті створили хороший момент, коли Хлань вивів на ударну позицію Краснопіра, але той не зумів переграти кіпера. Невдовзі Хлань неточно пробив зі штрафного. Після цього марокканці притиснули нашу команду, регулярно загрожуючи воротам Фесюна, можна відзначити спроби Еззалзулі, Ель-Ханнуса, Хакімі.

Фото Віталія Клюєва

Українці відповіли випадом Краснопіра — м’яч із рикошетом прийшов у руки воротарю. Надалі синьо-жовті зосередилися на грі в захисті. У компенсований час нашу команду врятував Фесюн, не давши себе переграти Мавхубу.

Та марокканці занадто захопилися атаками, за що в підсумку й поплатилися. На 8-й доданій хвилині збірна України несподівано забила вдруге — пройшла комбінація Рубчинський—Федор—Краснопір. Тож синьо-жовті в меншості виривають історичну перемогу на Олімпіаді!

Фото Віталія Клюєва

Тепер у всіх команд у групі В по три очки в активі. Вирішальний матч, проти збірної Аргентини, підопічні Руслана Ротаня проведуть 30 липня.

Олімпіада-2024. Чоловічий футбольний турнір. Група В

Україна — Марокко — 2:1 (1:0)

Голи: Криськів (22), Краснопір (90+8) — Раїмі (64, з пенальті).

Україна: Фесюн, Крупський, Мартинюк (Сич, 74), Рубчинський, Михайленко (Федор, 78), Брагару (Очеретько, 65), Хлань, Салюк, Сікан (к) (Краснопір, 65), Батагов, Криськів (Таловєров, 65).

Запасні: Єрмаков, Велетень.

Тренер: Руслан Ротань.

Марокко: Мохамеді, Хакімі (к), Букамір (Кешта, 74), Бен Сегір (Ахомаш, 87), Ель-Ханнус, Раїмі (Мавхуб, 87), Ель-Ваді, Таргаллін, Еззалзулі, Ель-Аззузі (Накаш, 87), Річардсон.

Запасні: Ганімі, Тахіф, Бушуарі.

Тренер: Тарік Сектіві.

Арбітр: Саїд Мартінес (Гондурас).

Попереджені: Сікан (34), Хлань (52), Рубчинський (72), Крупський (79), Ротань (81, не на полі), Сич (90) — Річардсон (37), Хакімі (71).

Вилучений: Салюк (63, У).

27 липня. Сент-Етьєн. Стадіон «Жоффруа Гішар».

Аргентина — Ірак — 3:1 (1:1)

Турнірна таблиця

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

Аргентина

2

1

0

1

4—3

3

2

Марокко

2

1

0

1

3—3

3

3

Україна

2

1

0

1

3—3

3

4

Ірак

2

1

0

1

3—4

3

30.07.2024

Україна — Аргентина (18:00, Ліон)

Марокко — Ірак (18:00, Ніцца)

Час початку матчів — київський. 

Дві найкращі команди групи В за сіткою виходять на представників групи А.

Олімпіада-2024. Чоловічий футбольний турнір

Група А: Франція, США, Гвінея, Нова Зеландія.

Група В: Аргентина, Марокко, Ірак, Україна.

Група С: Узбекистан, Іспанія, Єгипет, Домініканська Республіка.

Група D: Японія, Парагвай, Малі, Ізраїль.

Формат олімпійського турніру традиційний: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять у плей-оф, потім — чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня, Париж, «Парк де Пренс»).

Нагадаємо, що минулого літа, перемігши Францію (3:1) у чвертьфінальному матчі Євро-2023 (U-21) і здобувши путівку до півфіналу, наша команда досягла історичного успіху — виборола для країни право вперше виступити на футбольному турнірі Олімпіади. Разом з Україною ліцензії на літні Ігри-2024 від Європи в цій дисципліні через молодіжне Євро-2023 здобули збірні Іспанії та Ізраїлю. 

Учасники чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 року змагатимуться в період із 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті.

Загалом у турнірі беруть участь 16 збірних: Франція — як господар, три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль), три — Африку (Марокко, Єгипет, Малі), три — Азію (Японія, Узбекистан, Ірак), дві — Південну Америку (Парагвай, Аргентина), дві — зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна — Океанію (Нова Зеландія), також до них приєднався переможець міжконтинентального плей-оф (Гвінея).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.07.2024 20:26

Чоловічий футбольний турнір Олімпійських ігор-2024: календар, табло, регламент

Чоловічий футбольний турнір Олімпійських ігор-2024 триватиме в семи мі...

27.07.2024 14:00

Олімпіада-2024. Україна — Марокко: інформація щодо трансляції

Матч групового раунду Олімпіади-2024 Україна — Марокко розпочнет...

27.07.2024 12:00

Марокко: представляємо суперника олімпійської збірної України в її другому поєдинку на Іграх-2024

Другий суперник українців на Олімпійських іграх-2024, збірна Марокко,...

27.07.2024 10:00

Олімпіада-2024. Сьогодні футбольна збірна України проведе свій другий матч — проти команди Марокко

Сьогодні, 27 липня олімпійська збірна України в межах літніх Ігор-2024...

Підписатися на новини