Перша ліга. «Буковина» націлена перемагати, «Металіст 1925» підписав легіонера на повноцінній основі, а «Хуст» тільки розпочав підготовчий процес

Через невизначеність із тим, хто замінить «Дніпро-1» в УПЛ, старт сезону в першій лізі перенесено на тиждень — на 3 серпня. У команд другого за рангом футбольного дивізіону з’явилася додаткова можливість для експериментів із тактичними схемами та ще ретельнішого перегляду потенційних новачків.

Утім, головні претенденти на підвищення в класі вже давно визначилися з обоймою тих виконавців, які нестимуть на своїх плечах весь тягар виснажливої боротьби, і в останніх спарингах зосередилися на вдосконаленні ігрових зв’язків.

Націленість на перемогу демонструють футболісти «Буковини», які після звитяги в контрольному матчі з «Карпатами» — 3:2 вдома розтрощили міцну друголігову «Скалу 1911» — 5:1. Відзначимо одного з новачків буковинців — Максима Гірного, який, вийшовши на заміну на 79-й хвилині, встиг оформити дубль і довести справу до розгрому стриян.

Ще один претендент на здобуття перепустки до еліти, «Металіст 1925», подбав про підсилення середньої лінії: повноцінний трирічний контракт із клубом підписав бразилець Арі Моура, який минулого сезону виступав за слобожан на умовах оренди. Поповнив лави харків’ян і досвідчений Євген Пасіч із «Дніпра-1». В останніх спарингах підопічні Віктора Скрипника взяли гору над «Карпатами» — 1:0 та «Агробізнесом» — 2:1.

Поступово вдалося виправити приціл футболістам тернопільської «Ниви», які проходять перевірку боєм у спарингах із представниками УПЛ. Спочатку вони в Рівному взяли гору над «Вересом» — 4:2, а потім у гостях розійшлися миром із «Карпатами» — 3:3.

Збалансованими виглядають і склади «Лівого берега» та «Епіцентру», що дозволяє їм додавати з кожним контрольним матчем.

Натомість головний тренер «Звягеля» Юрій Вірт не приховує, що зацікавлений у підсиленні команди ще трьома-чотирма кваліфікованими новачками. Наразі поліщукам ще бракує стабільності, в останньому  контрольному поєдинку вони поступилися «Поділлю» — 0:3.

А от хто найбільше виграв від перенесення початку сезону, так це «Хуст». Із різних причин закарпатці повернулися з відпустки лише 13 липня й встигли провести тільки один спаринг, із молодіжним складом «Кривбасу» (2:2). У головного тренера «містян» Володимира Циткіна ще купа роботи, адже в команді сталися значні кадрові зміни.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.07.2024 10:03

Новини ПФЛ. Повернення на тренерський місток Івана Федика, кадровий десант у «Буковині»

На червневій конференції ПФЛ визначилися з тим, як відбуватиметься обм...

08.06.2024 15:04

Визначилися переможці перехідних матчів за місця в першій лізі сезону-2024/2025

Сьогодні, 8 червня відбулися матчі-відповіді плей-оф за місця в першій...

02.06.2024 18:58

Vbet Ліга. «Оболонь» і «Верес» зберегли прописку в еліті

Сьогодні, 2 червня відбулися матчі-відповіді плей-оф за місця в еліті...

Підписатися на новини