«Відкриті уроки футболу» завітали до Полтави

У місті Полтава на базі ДЮСШ «Ворскла» ім. І. Горпинка відбувся фестиваль у межах соціального проєкту Української асоціації футболу та Асоціації футболу Полтавщини «Відкриті уроки футболу». Заходи проєкту мали на меті надання психологічної підтримки місцевим дітям в умовах війни й допомоги дітям-переселенцям.

У фестивалі взяли участь вихованці ДЮСШ «Ворскла» ім. І. Горпинка та ДЮСШ «Молодь 2016». Усі 72 учасники на шести окремих локаціях вправлялися в мінній безпеці з веденням м’яча, забивали його в «незаміновані» ворота, виконували стрибки на координаційній драбині, перетягували канат, грали у футбол (командами 6х6) та в багато інших цікавих ігор з елементами футболу. Значну допомогу учням на цьому фестивалі надавали шість волонтерів із команди U-19 ДЮСШ «Ворскла» та шість волонтерів із команди U-16 ДЮСШ «Молодь 2016». Лідеркою місцевих волонтерів була Олександра Козуб, яка пройшла попереднє навчання на семінарі УАФ.

Фото АФП

Приємним бонусом для навчальних закладів став спортивний інвентар від УАФ для подальших занять футболом, а всі діти отримали футболки з логотипом проєкту та дипломи учасників.

Координатор від Асоціації футболу Полтавщини Дмитро Фоменко зазначив: «Реалізація проєкту «Відкриті уроки футболу» стала можливою завдяки стійкості та самовідданості ЗСУ. Дякуємо нашим захисникам та захисницям за можливість навчатися, розвиватися, втілювати свої плани в життя. Окрема подяка за організацію та співпрацю в проєкті спортивним школам та їхнім директорам, Івану Шарію та Денису Сердюку».

Фото АФП

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій футболу «Відкриті уроки футболу» за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.07.2024 09:00

Відзначаємо 130-річчя українського футболу: про історичний день є нагадування й у граніті

14 липня 1894 року у Львові вперше відбувся футбольний поєдинок між мі...

12.07.2024 14:54

Виконком УАФ затвердив план-календар та регламент сезону-2024/2025 для УПЛ та ПФЛ

Під час засідання Виконкому УАФ, яке відбулося 10 липня, серед інших б...

Підписатися на новини