Проєкт УАФ із пошуку футбольних талантів завітав на Тульчинщину

У районах Вінниччини продовжують пошук юних футбольних талантів у ході реалізації пілотного проєкту Української асоціації футболу. Він триває в межах програми FIFA Talent Development Scheme.

Нагадаємо, УАФ робить акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшій організаційній підтримці розвитку.

У Тульчині в івенті загалом узяли участь 290 дітей 2012—2015 р.н. із різних навчальних закладів. Вони пробували свої сили в різнопланових спортивних тестах на стадіоні місцевої ДЮСШ. Були представлені дев'ять громад району: Брацлавська, Піщанська, Крижопільська, Тульчинська тощо. 

Фото ВОАФ 

На урочистому відкритті виступив місцевий танцювальний колектив — переможець районного етапу та призер обласного етапу президентського проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Почесними гостями спортивного свята були начальник Тульчинської районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк, його заступники Володимир Скалій і Сергій Чепернатий (голова Тульчинської районної асоціації футболу), віце-президент ДЮФЛ України Валерій Золотухін (куратор пілотного проєкту УАФ з пошуку футбольних талантів), менеджер Вінницької обласної асоціації футболу Вікторія Сметанюк, директор школи-ліцею для дітей-сиріт (з підвищеною спортивною підготовкою) Микола Хлівнюк, директор спортшколи ліцею для дітей-сиріт Володимир Юрківський, в.о. начальника гуманітарного відділу Тульчинської районної військової адміністрації Наталя Справник і директор Тульчинської ДЮСШ відділу освіти Алім Чорній.

Фото ВОАФ

Після традиційного виконання гімну України та вшанування пам’яті загиблих воїнів до всіх учасників із вітальними словами звернувся очільник районного футболу Сергій Чепернатий. Також і Олександр Гаврилюк подякував батькам та педагогам, які надихають дітей на заняття спортом. Зі свого боку вся футбольна громада привітала його з днем народження.

Валерій Золотухін продемонстрував школярам етапи тестування і подякував учасникам спортивного свята. Адже участь у програмі FIFA Talent Development Scheme допомагає розвивати дітей у спорті.

«Всі учасники проєкту FIFA Talent Development Scheme вже є переможцями. Дякую за те, що ви обрали для свого розвитку саме футбол», — сказав Валерій Золотухін юним спортсменам.  

Всі громади Тульчинщини, які взяли участь у проєкті, отримали в подарунок набір м’ячів від УАФ та спортивний інвентар. А дітям вручили свідоцтва про проходження тестування і пам’ятні медалі.

Фото ВОАФ

Довідка

Українська асоціація футболу, попри період найскладнішого випробування для нашої держави, стала однією з асоціацій-членів ФІФА, які долучилися до реалізації її нової програми з розвитку талантів (FIFA Talent Development Scheme).

Автором і головним координатором програми є відомий тренер Арсен Венгер, керівник напряму глобального розвитку футболу у ФІФА. Він наполягає на тому, що надання шансу кожному таланту, незалежно від того, де й коли він/вона народилися, має бути стратегічною діяльністю й відповідальністю кожної національної асоціації у світі (за централізованої підтримки та керівництва на глобальному рівні з боку ФІФА). Запуску програми передував тривалий глобальний процес дослідження середовища в кожній із 211 асоціацій-членів ФІФА.

Фото ВОАФ

У межах пілотного проєкту з реалізації програми розвитку талантів ФІФА УАФ зробила акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшій організаційній підтримці розвитку ідентифікованих потенційних талантів. Цей процес, безперечно, має бути загальнонаціональним. Але наразі у фокусі — регіональний рівень, а саме — ОТГ, містечка та села, діти з яких ніколи не були охоплені подібним тестуванням — та, здебільшого, й організованим футбольним процесом.

Основним інструментом проєкту є аналітична система, розроблена спеціально для тестування дітей 8—12 років для оцінки фізичних здібностей і потенціалу їхнього розвитку в разі залучення до фахово організованого тренувального процесу. До програми залучені як хлопці, так і дівчата.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.09.2024 16:00

У Києві пройшов проміжний семінар арбітрів VBET Української Премʼєр-Ліги

24—25 вересня в Києві в Будинку футболу відбувся проміжний семін...

12.09.2024 10:00

Українська арбітриня Світлана Грушко відпрацювала на матчі 1/8 фіналу ЧС-2024 (WU-20)

Однією з учасниць молодіжного жіночого чемпіонату світу-2024, який про...

04.09.2024 20:17

У Києві відбулося вручення тренерських PRO-дипломів УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських PRO-дипломів УЄФА цілій групі с...

Підписатися на новини