На Івано-Франківщині продовжилася програма з пошуку юних футбольних талантів FIFA Talent Development Scheme

21 травня до Калуської громади на Івано-Франківщині з метою тестування дітей, щоб виявити їхній футбольний потенціал, завітала програма з пошуку юних талантів FIFA Talent Development Scheme.

Захід відбувся на спортивному майданчику в голинському ліцеї. Участь у тестах узяли учнівські команди із сівка-калуської гімназії та з тужилівського, боднарівського, пійлівського й голинського ліцеїв. Залучені були і хлопці, і дівчата.

Фото ІФАФ

«Для дітей ми підготували кейс тестових випробувань, щоб визначити їхні природні здібності, що в майбутньому дозволять розвиватися у футболі. Це біг на дистанцію 30 м, протягом якого фіксується час на 10, 20 та 30 м (причому ми використовуємо високоточне лазерне обладнання, яким тестується національна збірна України). Це стрибок у довжину — традиційний шкільний тест, а також два тести на координацію, швидкість, спритність, когнітивні можливості, технічне володіння м’ячем», — розповів заступник голови Комітету дитячо-юнацького футболу Української асоціації футболу Валерій Золотухін.

Фото ІФАФ

Усі результати будуть занесені у спеціальну програму, яка створить рейтинг учасників. Доступ до результатів будуть мати керівники УАФ, а також керівники команд, які брали участь у випробуваннях.

Найкращі за результатами тестування в 30 громадах гравці матимуть змогу приєднатися до літніх футбольних таборів, де відточуватимуть майстерність. Табори заплановано на серпень. Вони будуть організовані за територіальним принципом і не вимагатимуть фінансових затрат від батьків.

Фото ІФАФ

У вітальному слові заступниця міського голови Надія Гуш підкреслила важливість проєкту для Калуської громади. Вона зазначила, що на базі калуського ліцею № 6 діють спортивні класи, які виховують потужну футбольну команду. Є великий потенціал і в юних футболістів зі старостинських округів.

Фото ІФАФ

На заході також були присутні заступник голови Калуської РДА Іван Шикеринець, начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люкян, начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради, голова Калуської районної асоціації футболу Руслан Цюпер, голова Івано-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим, виконавчий директор дитячо-юнацької футбольної ліги області Микола Васильків.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.09.2024 20:12

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ ухвалив низку рішень

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу ухвали...

20.09.2024 13:00

UEFA PLAYMAKERS в Арцизькій громаді на Одещині

Центр проєкту UEFA PLAYMAKERS, який впроваджують Українська асоці...

Підписатися на новини