Ліга чемпіонів. «Дніпро-1» розпочав єврокубковий сезон із поразки від «Панатінаїкосу»

«Дніпро-1» першим серед українських клубів розпочав єврокубкову кампанію в сезоні-2023/2024. Посівши друге місце в УПЛ, чорно-жовті отримали можливість дебютувати в Лізі чемпіонів.

Опонентом дніпрян у другому кваліфікаційному раунді виступає віце-чемпіон Греції — «Панатінаїкос». Номінально домашній матч протистояння українці проводили у словацьких Кошицях, де грали в єврокубках і в минулому сезоні. Головною кадровою проблемою в команді Олександра Кучера була відсутність Піхальонка.

На хід поєдинку значно вплинув швидкий гол греків — на 10-й хвилині Хуан Карлос увірвався до штрафного й прострілив точно на ногу Шпорару. Дніпряни відповіли неточними спробами Довбика й Гуцуляка. Загалом, у діях чорно-жовтих вистачало браку, а за весь перший тайм обидві команди лише одного разу пробили в площину.

«Дніпро-1» непогано розпочав другий тайм, небезпечно пробивали Сарапій і Гуцуляк, але повз ціль. Греки відповіли невдалим ударом Вілени з хорошої позиції. Пізніше Мірошніченко перевірив кіпера зі штрафного.

На 72-й хвилині дніпряни створили гольовий момент, коли під час атаки Довбик скинув назад на Рубчинського, однак удар хавбека заблокували. Потім Рубчинський знову пробив по воротах, але цього разу на місці був Бріньйолі. Натомість «Панатінаїкос» відповів своїм другим голом — у контратаці Хуан Карлос відпасував на Джуричича, який із-за меж штрафного влучив точно в кут.

Пізніше невгамовний Хуан Карлос ще й заробив пенальті на Мірошніченку, який реалізував Йоаннідіс. Дніпряни зуміли відіграти один м’яч на останніх хвилинах, коли після стандарту відзначився Танчик. Тож у підсумку чорно-жовті невдало дебютували в Лізі чемпіонів — 1:3.

Участь у поєдинку взяли дніпряни, які були в заявці в червневих матчах національної збірної України, — Сваток (замінений на 62-й хвилині) та Довбик.

Ліга чемпіонів-2023/2024. Другий кваліфікаційний раунд. Перший матч

«Дніпро-1» (Україна) — «Панатінаїкос» (Греція) — 1:3 (0:1)

Голи: Танчик (90) — Шпорар (10), Джуричич (74), Йоаннідіс (84, з пенальті).

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Мірошніченко, Сваток (к) (Когут, 62), Сарапій, Кравець (Каплієнко, 73), Бабенко (Танчик, 83), Бланко (Горін, 83), Гуцуляк, Рубчинський, Третьяков (Адамюк, 62), Довбик.

Запасні: Волинець, Валеф, Пуріта, Гаджієв, Горбунов, Ківінда, Пасіч.

Тренер: Олександр Кучер.

«Панатінаїкос»: Бріньйолі, Коцірас, Схенкевелд (к) (Єдвай, 24), Магнуссон, Хуан Карлос, Перес, Джуричич (Манчіні, 78), Вілена (Чокай, 70), Паласіос, Шпорар (Йоаннідіс, 78), Бернард (Вербич, 70).

Запасні: Ксенопулос, Ваяннідіс, Зека, Клянгайслер, Сідерас, Младенович.

Тренер: Іван Йованович.

Арбітр: Данієле Кіффі (Італія).

Попереджений: Гуцуляк (69).

25 липня. Кошиці. Стадіон «Кошицька футболова арена».

Матч-відповідь відбудеться в Афінах на стадіоні Апостолоса Ніколаїдіса у вівторок, 1 серпня (початок — о 20.30 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.06.2024 15:20

Ліга конференцій. «Дніпро-1» і «Полісся» дізналися суперників у другому кваліфікаційному раунді

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування другого кваліфіка...

23.08.2023 21:36

Ліга конференцій. «Дніпро-1» у меншості зіграв унічию зі «Спартаком» у Трнаві

«Дніпро-1» продовжив свій шлях у єврокубках, зігравши у сл...

17.08.2023 22:59

Ліга Європи. «Дніпро-1» вибув до Ліги конференцій, а «Зоря» зіграє зі «Славією»

У матчі-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи «...

Підписатися на новини