У Києві пройшов збір для перспективних вітчизняних арбітрів та асистентів рефері

У середу, 26 квітня в Києві завершився дводенний збір для перспективних вітчизняних арбітрів та асистентів рефері, які проходять навчання в Школі молодого арбітра УАФ. Захід проходив у Будинку футболу та на прилеглих до нього футбольних полях.

З ініціативи президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка, голови КА УАФ Лучано Лучі, а також дякуючи нашим Збройним силам, уперше молоді рефері мали змогу провести не одноденний семінар, як було раніше, а повноцінний збір за форматом професіональних арбітрів.

Фото прес-служби УАФ

У відкритті семінару взяли участь заступник голови Комітету арбітрів УАФ, керівник національної школи Сергій Лисенчук, члени комітету та працівники відділу арбітражу.

Лучано Лучі передав вітання молодим арбітрам і побажав їм завжди ставити перед собою тільки найвищі цілі. Голова КА УАФ відзначив, що тільки стабільний рівень арбітражу, набутий у матчах регіонального та аматорського рівня, дає можливість зростати й підійматися у класі рангом вище.

Фото прес-служби УАФ

У програму заходу були включені затверджені ФІФА тести — з теоретичної підготовки, відео і фітнес-тест. Його учасники проаналізували суддівство в матчах національної першості, переглянули низку відеосюжетів, розібрали спірні моменти та обговорили останні тенденції у сфері футбольного арбітражу від викладачів — члена комітету арбітрів Леоніда Ярмолинського і провідного спеціаліста УАФ Віктора Дердо.

Спеціалістами було передбачено проведення теоретичних занять із різних аспектів арбітражу (гра рукою, зрив очевидної гольової можливості, жорстока поведінка, нерозсудливі дії, симуляція тощо).

Фото прес-служби УАФ

Варто також зазначити, що подібна робота проводилась окремо для арбітрів і асистентів арбітра. Після завершення зборів Сергій Лисенчук передав слова вдячності від Лучано Лучі всім, хто був причетний до організації і проведення заходу, а також висловив сподівання, що цей почин, завдяки ЗСУ и керівництву УАФ, буде продовжуватись і в майбутньому.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.07.2024 14:01

Офіційно. Виконком УАФ вирішив, що команда, яка замінить СК «Дніпро-1» в УПЛ, визначиться в перехідному турнірі

22 липня в Будинку футболу відбувся Виконком УАФ, який ухвалив рішення...

18.07.2024 18:00

У Києві пройшли НТЗ арбітрів і семінари інструкторів та спостерігачів УПЛ

Із 12-го до 17 липня в Києві проходили навчально-тренувальний збір арб...

18.07.2024 14:10

Європейські студентські ігри-2024: Україна — із золотом та двома сріблами!

VII Європейські університетські ігри, які у 2024 році приймала Угорщин...

16.07.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» — на підтримку дітей Харківщини

У Валківській громаді, що на Харківщині, із метою психосоціальної підт...

Підписатися на новини