Андрій Ярмоленко: «Звичайно, ми знаємо, що Шотландія — сильна команда. Проте ми маємо власний план на гру»

Півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко поділився очікуваннями від виїзного матчу Ліги націй проти Шотландії.

Поєдинок Ліги націй між збірними Шотландії та України відбудеться 21 вересня в Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» (початок — о 21.45). Напередодні гри участь у прес-конференції разом із головним тренером синьо-жовтих Олександром Петраковим узяв півзахисник Андрій Ярмоленко.

— Ви знову прибули до Глазго. Як тут почуваєтеся?

— Спогади про попередні поєдинки, які були на цьому стадіоні, дуже позитивні. Однак це вже історія. Зараз ми налаштовуємося на нову гру, на новий бій. Сконцентровано готуємося до завтрашнього матчу.

— З якими думками й силами підходите до зустрічі із Шотландією?

— Ми думаємо про те, щоб виграти цей матч. Ти завжди маєш думати про це, якщо граєш у футбол. Звичайно, ми знаємо, що Шотландія — сильна команда. Проте ми маємо власний план на гру, концентруємося. Ми знаємо, як грати. Сподіваємося, що переможемо, але розуміємо, що буде важко.

— Збірну росії не допустили до жеребкування Євро-2024. Як ви сприйняли цю новину? Також щодо потенційного товариського матчу збірної Боснії і Герцеговини з росією — що ще можна зробити, аби завадити проведенню цього поєдинку? Що у збірній України думають із цього приводу?

— Моя думка щодо російського футболу, спорту, абсолютно всього — цю країну потрібно ізолювати від усього світу, оскільки це країна-терорист. Щодня вони вбивають українців, наших дітей. Тому ні про який спорт не може бути мови. Тому у збірній України всі хочуть тільки одного — щоб цю країну карали якнайсильніше. Тому ми тільки за те, щоб їх просто ізолювали від усього світу. Я радітиму, якщо їх виключать не лише з футболу, а й з усіх можливих змагань.

— Востаннє Україна грала на «Хемпден Парк» у червні. Це був перший офіційний матч після початку широкомасштабного російського вторгнення. Як ви ставитеся до майбутньої гри? Як змінилася ситуація в команді з того часу?

— Нічого не змінилося, у нас у країні йде війна. Ми хочемо своєю грою приносити нашим уболівальникам, українцям хоч якусь радість. Ми граємо зараз за наших людей, за всіх тих, хто зараз в Україні й хоче просто якось відволіктися від війни. Ми повинні зробити так, щоб в українців з’явилася хоча б маленька посмішка на обличчі, хоча б на 90 хвилин.

— Чи ви зараз фізично почуваєтеся краще, ніж напередодні червневих матчів національних команд?

— Мені здається, що так. Ми з «Аль-Айном» провели вже три гри в чемпіонаті. Я думаю, що знаходжуся в кращому стані. Але це покаже тільки завтрашній матч. Для футболіста найголовніше — проводити офіційні поєдинки. Зараз я граю, я задоволений, мене все влаштовує, почуваюся добре. Сподіваюся, завтра зможу допомогти команді.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
06.06.2024 19:27

Андрій Ярмоленко: «Питання мотивації не стоїть, коли ти вдягаєш футболку національної збірної»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко разом із головни...

13.09.2023 12:25

Андрій Ярмоленко: «У нас нічого не закінчилося — починається найцікавіше. Зробимо висновки...»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко був визнаний уболівальниками...

27.06.2023 18:44

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського «Динамо»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського &laq...

11.06.2023 17:57

Андрій Ярмоленко: «Ми нікого не боїмося, усіх поважаємо, але також знаємо свої сильні якості»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко взяв участь у пр...

Підписатися на новини