Гравці збірної України Піхальонок і Мудрик прокоментували перемогу над Вірменією в Лізі націй і поділилися думками щодо майбутнього матчу з Ірландією

Національна збірна України продовжує перебувати в польській Лодзі, де проводить домашні поєдинки Ліги націй.

У своєму другому матчі нинішньої Ліги націй збірна України здобула впевнену перемогу над Вірменією (3:0). А вже 14 червня в польській Лодзі синьо-жовті проведуть наступний поєдинок — проти Ірландії.

Півзахисник «Дніпра-1» Олександр Піхальонок розповів, завдяки чому вдалося перемогти в минулій грі: «Вірменія діяла дуже вузько та щільно в захисті, за схемою 5—3—2, тож було дуже тяжко зламати її оборону. По перерві тренер вніс корективи, й у другому таймі в нас пішла гра. Коли команди закриваються, завжди важко. Це стосується не лише збірної, але й матчів чемпіонату, коли всі гравці суперника перебувають за лінією м’яча. Важко зламати їхню оборону.

Щодо позиції Зінченка, то він грав зліва, трішки піднімався, бо перед ним виникав простір. Це іноді працювало, тож чом би й ні.

Відсутність Ярмоленка — велика втрата, адже він дуже досвідчений гравець. Думаю, із Вірменією він би дуже допоміг.

Гол Маліновського? Іноді ми награємо такі моменти, але я гадаю, що це була імпровізація. Коли забиваєш м’яч таким командам, які грають від оборони, цей гол стає ключовим, бо суперник розкривається. Усі емоційно відреагували на гол Караваєва. Я думаю, це пішло на користь команді, ми згуртувалися.

Перемога над Вірменією додасть упевненості перед Ірландією. Коли ти перемагаєш, легко готуватися до наступних матчів».

Півзахисник «Шахтаря» Михайло Мудрик виходив в обох попередніх поєдинках у стартовому складі. Молодий гравець вважає, що сили на наступну зустріч, з Ірландією, у команди залишилися:

«Завжди непросто зламувати таку оборону, коли команда ставить «автобус». У перерві Олександр Васильович сказав, що крайнім нападникам потрібно більше заходити в середину, щоб давати більше простору крайнім захисникам, аби ми могли робити більше передач у штрафний майданчик.

Звісно, сили на наступний матч є. Потрібно добре відновитися, потім буде передматчеве тренування. Треба виходити й перемагати. Збір досить тривалий, але це — футбол, те, що ми любимо.

У нас є перевага над ірландцями, тому що ми проводимо домашній матч. Прийде багато українців, наших уболівальників. Будемо грати заради них. Завжди здорово, коли весь стадіон уболіває саме за тебе».

Нагадаємо, що поєдинок 4-го туру Ліги націй між збірними України та Ірландії відбудеться 14 червня в Лодзі на стадіоні ЛКС ім. Владислава Круля (початок — о 21.45).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.06.2024 16:00

Ліга націй. Збірна України прийме Албанію в чеській Празі

Стартовий поєдинок Ліги націй-2024/2025 проти Албанії збірна України п...

04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

Підписатися на новини