Сергій Ребров: «У збірної Чехії дуже гарний склад, є по декілька гравців високого рівня на кожну позицію»

Напередодні поєдинку Ліги націй-2024/2025 із командою Чехії головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав пресконференцію.

— Яка кадрова ситуація в команді перед грою?

— На жаль, зазнав пошкодження Дмитро Різник, він поїхав відновлюватися у свій клуб. Ми його викликали пізніше, вдячні йому, що приїхав, добре працював. Сподіваюся, що він швидко повернеться в стрій, у національну збірну. Є мікропошкодження, але, сподіваюся, усі гравці будуть готові до завтра.

— Чи можемо ми у зв’язку із цим побачити в заявці на гру Рустама Худжамова?

— На жаль, ми зараз не можемо нікого довикликати, адже вже запізно, потрібно робити дозвіл на виїзд. Можу сказати, що Рустам допомагає нам у тренувальному процесі.

— Наскільки готовий зіграти Тарас Степаненко? Чи вистачає сил в Івана Калюжного, адже він багато працював на полі в попередньому матчі?

— Ще є день на відновлювання. Тарас працює в загальній групі, подивимося завтра. В Івана ще є час на те, щоб відновитися. У нього немає пошкодження, була втома наприкінці гри, але нічого серйозного.

— Як гадаєте, чи багато українських глядачів прийде завтра на матч? Чи відомо вам, скільки взагалі українських уболівальників дозволено впускати на стадіон? Чи сподіваєтеся ви на таку саму підтримку, яка була місяць тому в Празі?

— Якщо буде повний стадіон, ми будемо дуже раді. Будь-яка гра в Польщі, Чехії — свято для українців, яких тут дуже багато. Ми будемо вдячні всім, хто прийде нас підтримати. Бажаючих дуже багато, не знаю, скільки продали квитків, але впевнений, що завтра буде дуже гарна атмосфера для обох збірних.

— Що змінилося у збірної Чехії за місяць?

— Нічого не змінилося. Свою попередню гру чехи проводили майже тим самим складом. У цієї команди вже багато років практично не міняється склад. Так, після програного першого матчу вони змінили дуже багато виконавців. У них дуже гарний склад, є по декілька гравців високого рівня на кожну позицію. Готуємося дуже серйозно. Ми повинні поважати суперника, але думати про свою гру.

— Україна не дуже вдало розпочала Лігу націй. Були розмови про те, що можна використовувати ці поєдинки для підбору кадрів, що найважливіше — відбір на чемпіонат світу. Зараз ситуація в нашій групі зовсім інша. Чи не змінився підхід до Ліги націй тепер?

— Немає жодних змін. Я ніколи не говорив, що ми розглядаємо даний турнір виключно як підготовку. Через нього ми можемо потрапити на чемпіонат світу, тому кожна гра важлива. Але ми повинні давати шанс молодим гравцям, тим, хто показує себе в українському та європейських чемпіонатах. Ми викликали достатньо футболістів, які проявляють себе в чемпіонаті. Будь-яка гра збірної України — свято, подія для всієї країни. Тому ми налаштовуємося на перемогу завтра, будемо робити для цього все.

— Чи бракуватиме вам завтра таких гравців, як Андрій Ярмоленко та Олександр Зінченко, які не зможуть допомогти команді?

— Це дуже важливі гравці для національної збірної. На жаль, вони зараз травмовані. Але, якщо ви бачили поєдинок проти Грузії, то ті виконавці, які вийшли в основному складі й на заміну, показали український характер, показали, що ми хочемо й можемо перемагати. Завтра, на жаль, ми будемо без згаданих футболістів, але в нас є гравці, які можуть їх замінити.

Нагадаємо, що в жовтні збірна України проведе ще один поєдинок у групі В1 Ліги націй-2024/2025 — 14-го числа синьо-жовті в номінально домашньому матчі у Вроцлаві на стадіоні «Тарчинський Арена Вроцлав» зіграють проти Чехії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини