Емоції дебютантів збірної України: Калюжний, Назаренко і Криськів — про переможний матч Ліги націй із Грузією

У матчі 3-го туру групового етапу Ліги націй-2024/2025 у квартеті В1, в якому збірна України перемогла Грузію (1:0), свій дебют у складі головної команди країни оформили одразу три футболісти. Після гри своїми враженнями поділилися півзахисники Іван Калюжний, Олександр Назаренко та Дмитро Криськів.

«Трішки виснажився, дуже втомлений, поки що немає емоцій. Уже з розминки, коли ми вийшли на поле й почали тримати м’яч, я зрозумів, що все добре, і жодного хвилювання вже не було. Не скажу, що нам вдавалося все. Збірна Грузії — достатньо сильна команда, має добрих гравців в атаці. Із ними було непросто. Я думаю, що перемога заслужена, бо ми, напевно, більше хотіли цього. Ми давно знайомі з хлопцями, вони мене підтримували, розмовляли щодо ігрових моментів. Відчуття, що я є гравцем національної збірної, ще не прийшло, але я дуже хочу бути тут», — сказав Іван Калюжний.

Фото: Дан Балашов

«Я неймовірно щасливий, мрія дитинства здійснилася! Емоції позитивні, найважливіше, що ми перемогли. Що запам’ятаю? Мабуть, усе до матчу, під час нього, коли виходив на заміну. Не можу передати ці емоції, адже це було неймовірно. Довелося почекати заміни, певний час не виходив м’яч, гра була напружена. Повідомлень надійшло дуже багато, привітала дружина, рідні, близькі. Футболку залишу собі на пам’ять», — зазначив Олександр Назаренко.

Фото: Дан Балашов

«Дуже радий, що ми здобули важливу перемогу після складного періоду. Були дві поразки, треба було вийти й показати наш український характер, дати позитивну реакцію після цих невдач. Перемога додасть нам мотивації, упевненості, що ми можемо здобувати результат із гарною грою. Я задоволений перемогою, а мій дебют — додаток до цієї звитяги. Я навіть не встиг похвилюватися. Сказали виходити на заміну, я швидко перевдягнувся й був готовий допомогти команді.

Ключову роль зіграв характер. Сергій Ребров перед грою наголошував саме на тому, що ми повинні показати наш характер, продемонструвати реакцію на невдалий період. Ми мали переступити через себе та здобути цю перемогу, яка для нас зараз дуже важлива.

Відчувалася підтримка вболівальників, грузинів також було чутно. Наші вболівальники гнали нас уперед, тому я вдячний їм за підтримку. Було чути, що вболівальники обох команд були наче одним цілим, що вони підтримують одну позицію — за мир», — вважає Дмитро Криськів.

Нагадаємо, що в жовтні збірна України проведе ще один поєдинок у групі В1 Ліги націй-2024/2025 — 14-го числа синьо-жовті в номінально домашньому матчі у Вроцлаві на стадіоні «Тарчинський Арена Вроцлав» зіграють проти Чехії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.10.2024 19:10

Ілля Забарний: «Ми розуміємо, що буде важка гра, і що нам потрібна тільки перемога»

Захисник національної збірної України Ілля Забарний разом із голо...

13.10.2024 19:02

Сергій Ребров: «У збірної Чехії дуже гарний склад, є по декілька гравців високого рівня на кожну позицію»

Напередодні поєдинку Ліги націй-2024/2025 із командою Чехії головний т...

12.10.2024 10:00

До уваги ЗМІ! Графік медіазаходів напередодні матчу Ліги націй-2024/2025 Україна — Чехія

14 жовтня на стадіоні «Тарчинський Арена Вроцлав» у п...

Підписатися на новини