Сергій Ребров: «У матчі із Чехією все вирішили помилки, яких ми припустилися в обороні»

За підсумками поєдинку Ліги націй-2024/2025 із командою Чехії, який завершився поразкою (2:3), головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав пресконференцію.

— Як ви оцінюєте гру? Чи не думаєте, що це просто нещасний випадок, що не вдалося досягти кращого результату?

— Ми засмучені результатом, адже програли важливий для нас матч. Але я вдячний гравцям, вони намагалися врятувати поєдинок. Я вважаю, що в першому таймі Чехія була дуже агресивною, було важко створювати. У цьому матчі все вирішили помилки, яких ми припустилися в обороні. Навіть коли ми забиваємо два голи... Другий тайм був інтенсивний, цікавий, ми могли забивати більше. Ми програли через свої помилки.

— Чи не йдете ви у відставку?

— Поки що не йду. Почекайте трішки.

— У матчі з Албанією були помилки, були помилки на Євро, були помилки сьогодні. Це йде від гравців, які діють у захисті, потрібно викликати нових? Як ви будете боротися із цими помилками?

— Будемо працювати, будемо переглядати кандидатів. Упевнений, що будуть нові кандидати. Це й командні, й індивідуальні помилки. На жаль, сьогодні ми поступилися. Я вважаю, що в нас дуже багато роботи, зараз це важливо. Так, наразі в нас нуль набраних очок. Яка мета збірної України зараз? Потрапити на чемпіонат світу. Ми можемо потрапити туди через кваліфікацію й через матчі Ліги націй. Поєдинки Ліги націй дуже важливі для нас. Я вдячний гравцям, вони сьогодні віддали все для перемоги. Я працюю зі збірною понад рік. За цей період, якщо не брати чемпіонат Європи, я зустрічався з футболістами максимум три тижні. Тому це дуже важко. Упевнений, нам є над чим працювати. Будемо виправляти наші помилки.

— У серпні ви говорили, що будете робити аналіз виступу збірної України на Євро. Чи закінчили ви цю роботу? Які висновки було зроблено?

— У нас була двогодинна пресконференція за підсумками Євро, я тоді все сказав.

— Чому наша команда не грає так агресивно, як чехи?

— Я не говорив, що ми не грали агресивно. Так, Чехія вдома діяла дуже агресивно. Але й ми намагалися відбирати м’яч, після пропущеного гола ми багато пресингували, зрівняли рахунок завдяки пресингу й відбору. Я не можу сказати, що ми не були агресивні. І в другому таймі ми намагалися все робити. Ще раз кажу, я вдячний гравцям, вони зробили все. Якщо порахувати, скільки ми створили моментів, то цього вистачило б на декілька ігор.

— Чи не здивувало вас, що українська збірна мала таку велику підтримку на трибунах?

— Я бачив перед грою, скільки було українських прапорів, це дуже приємно. Ми вдячні не лише українцям, а й чехам, які підтримували збірну України, у тому числі й у матчі з Албанією, і коли ми минулого разу були тут. Нам завжди дуже приємно грати в Чехії. Ми вдячні всім уболівальникам, хто підтримує нас та Україну.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.09.2024 00:57

Ліга націй-2024/2025. Тренер збірної Чехії Іван Гашек: «Часом було таке відчуття, що ми граємо не вдома, а на виїзді»

Головний тренер збірної Чехії Іван Гашек після матчу 2-го туру групово...

10.09.2024 23:59

Ліга націй-2024/2025. Група В1: технічні дані матчів, турнірна таблиця, регламент

Національна збірна України виступає в першій групі дивізіону В Ліги на...

10.09.2024 23:58

Ліга націй-2024/2025. Збірна Грузії обіграла Албанію на виїзді

Сьогодні, окрім матчу в Празі Чехія — Україна (3:2), у групі В1...

10.09.2024 23:45

Ліга націй-2024/2025. Збірна України у виїзному матчі поступилася команді Чехії

Національна збірна України продовжила виступ у Лізі націй-2024/2025 ви...

Підписатися на новини