Молодіжна жіноча збірна України WU-19 провела товариський поєдинок із дівочою збірною WU-17

У межах навчально-тренувального збору відбувся перший товариський поєдинок між жіночими збірними командами України WU-19 та WU-17. 

Гра пройшла на тернопільському міському стадіоні ім. Р. Шухевича, повідомляє Всеукраїнська асоціація жіночого футболу.

Фото womensfootball.com.ua

Поєдинок завершився вольовою перемогою підопічних Наталії Ігнатович. Та все ж перший тайм можна занести в актив саме футболісткам збірної WU-17, які не тільки більше створювали, а й зуміли реалізувати свій момент. На 36-й хвилині зустрічі Каріна Леспух вдало зіграла на випередження й замкнула флангову передачу.

Після перерви малюнок гри кардинально змінився. Ініціатива перейшла вже до більш досвідчених гравчинь WU-19, і більше роботи стало саме у воріт Анастасії Чубак. А на 58-й хвилині потужним ударом із-за меж штрафного майданчика Діана Боровська відновила рівновагу в поєдинку.

Поступатися в цьому матчі не хотів ніхто, і футболістки виконали великий обсяг роботи, та все ж долю зустрічі вирішив 11-метровий удар, який за хвилину до кінця основного часу реалізувала капітан збірної WU-19 Лідія Заборовець — 2:1.

Свій наступний поєдинок збірні планують провести в суботу, 7 вересня. Після цього футболістки повернуться в розташування своїх клубів і чекатимуть на наступний етап підготовки до матчів євровідбору, який відбудеться вже в листопаді.

Товариський матч жіночих збірних команд України

Україна (WU-19) — Україна (WU-17) — 2:1 (0:1)

Голи: Боровська (58), Заборовець (89, з пенальті) — Леспух (36).

WU-19: Калінчук, Ігнатенко (Шаламай, 78), Ткачук (Яремчук, 46), Боровська, Шевцова (Климова, 78), Тарасенко, Птицина (Ляхович, 75), Заборовець (к), Марценюк (Азізова, 73), Жигадло (Голованчук, 46), Масловська (Стахнюк, 46).

WU-17: Чубак, Купцова, Бєлкіна, Дерев’янко (Казіна 76), Осадча (Коновалова, 73), Авраменко (к) (Олійниченко, 89), Колодій (Деркач, 66), Гладун (Артеменко, 80), Іванченко (Куць, 80), Савкіна, Леспух.

Нагадаємо, молодіжна жіноча збірна України готується до першого раунду відбору Євро-2025 (WU-19), де в групі В6 зіграє з командами Ізраїлю та Вірменії.

Матчі в нашій групі прийматиме Вірменія наприкінці листопада. 26-го синьо-жовті зіграють із господарками, 29-го — з ізраїльтянками. Для того, щоб підвищитися в класі, нашій команді треба або посісти перше місце, або стати найкращою з-поміж шести других.

Команда Юрія Сапронова готується до першого раунду відбору Євро-2025 (WU-17), де у групі В2 зіграє зі збірними Румунії, Мальти й Молдови. 

Матчі в нашій групі прийматиме Мальта в листопаді. 13-го синьо-жовті зіграють із молдованками, 16-го — із господарками та 19-го — із румунками. Для того, щоб підвищитися в класі, нашій команді треба або посісти перше місце, або стати найкращою з-поміж шести других.

Підписатися на новини