Молодіжні хаби проєкту «Відкриті уроки футболу» у вересні проведуть заходи на підтримку дітей, постраждалих від війни

Учасники проєкту УАФ та обласних асоціацій футболу «Відкриті уроки футболу» у вересні продовжують організацію футбольних заходів для дітей у 18-ти регіонах України.

У межах проєкту, що підтримується фондом «Нова демократія» (NDF) та Асоціацією крос-культурних проєктів (CCPA) із Данії, у 18-ти областях України були створені молодіжні хаби для психосоціальної підтримки дітей, постраждалих від війни, через заняття футболом. Мережа молодіжних лідерів, що пройшли спеціальне навчання УАФ, спрямовує зусилля на реалізацію власних волонтерських футбольних проєктів для малечі у своїх громадах, включно з компонентами психологічної підтримки та мінної безпеки.

Фото прес-служби УАФ

У Вінницьких хуторах Вінницької ТГ на базі нещодавно відкритого молодіжного центру (вул. Незалежності, 33-Б), а також у Козятині на базі ліцею № 4 (вул. Котовського, 20) 7-го та 14 вересня відповідно пройдуть мініфестивалі «Відкриті уроки футболу».

У Луцьку на базі ЛФК «Адреналін»(вул. Чорновола, 3-А) протягом усього місяця функціонуватимуть футбольні секції проєкту, 9—13 вересня проходитимуть футбольні заходи, присвячені Дню фізичної культури і спорту, 12-го та 17 вересня — футбольні заняття з елементами мінної безпеки, правил вуличного руху, психологічного тренінгу за участі ДСНС та Нацполіції, 13-го та 14 вересня — турнір із мініфутболу, присвячений Дню Луцька.

У Синельниковому Дніпропетровської області 7-го, 14-го та 21 вересня на базі ліцеїв № 4, 5 і 6 відповідно відбудуться «Солодкі кубки» з футболу для дітей.

Фото прес-служби УАФ

У Коростені Житомирської області на базі місцевого ліцею № 5 (вул. Пашинська, 2) 11-го, 18-го та 25 вересня заплановано мініфестивалі для дітей «Відкриті уроки футболу» за участю місцевих ДСНС та відділу освіти.

В Івано-Франківську на базі Католицького ліцею св. Василія Великого (вул. Шевченка, 11) відбудуться: 10 вересня — веселі футбольні ігри-шоу, 12-го — футбольний челендж «Кидай — збивай», 13-го — футбольні ігри в молодіжному хабі, 19-го — спортивний захід «Футбол-бліц».

У Глевасі Київської області на базі Глевахівського ресурсного простору (вул. Вокзальна, 9) пройдуть: 14 вересня — День руху та морозива в молодіжному футбольному хабі, 21-го — День вибачень і вміння активно відпочивати, 28-го — рухливо-розважальні футбольні ігри для дітей.

У Кропивницькому на базі ліцею «Вікторія-П» (вул. Тельнова, 20) відбудуться: 7 вересня — повчальний квест із мінної безпеки та психологічні ігри в молодіжному футбольному хабі за участю місцевої ДСНС та обласної асоціації футболу, 18-го — спортивно-масовий футбольний захід до Дня фізичної культури і спорту.

Фото прес-служби УАФ

У Подільську Одеської області на базі СК «Подільськ» (вул. Соборна, 66-А) 18 вересня відбудеться турнір із футболу до Дня фізичної культури і спорту.

У Полтаві пройдуть заходи на різних локаціях: 16 вересня в ліцеї № 13 «Успіх» — футбольний захід «Гра з посмішкою», 18-го в ліцеї № 17 «Інтелект» — футбольний захід «Спортивна мрія», 20-го у школі № 30 — спортивний квест «Футбольна пригода».

У Костополі Рівненської області на базі місцевої ДЮСШ (пров. Артилерійський, 7) 17 вересня заплановано футбольно-розважальний захід для дітей.

У Сумах за сприятливої ситуації на базі Сумського державного педагогічного університету ім. А. Макаренка відбудуться квест «Футбольні зірки Сумщини», футбольний захід «Спортивна молодь», ігри з елементами футболу «Веселі старти».

У Зборові Тернопільської області на базі школи № 1 (вул. Гоголя, 12) 12 вересня пройде турнір із кіберфутболу, а 16—18 вересня — Шкільна футбольна ліга в молодіжному хабі.

Фото прес-служби УАФ

У Старій Синяві Хмельницької області на базі місцевого ліцею (вул. Грушевського, 17) 10-го, 13-го та 16 вересня відбудуться футбольні заходи «Осінні забави», «Привіт, школо!» та «Осінній чемпіонат» відповідно.

У Смілі Черкаської області на стадіоні «Юність» (вул. Мічуріна, 43) пройдуть: футбольний захід для дітей «День здоров’я», Olimpic football day, приурочений до Олімпійського тижня, психологічний тренінг для дітей — учасників молодіжного футбольного хабу «Як справитися зі стресом», футбольні естафети для дітей та батьків Cool relay race, воркшоп із молодими волонтерами хабу.

У Чернівцях на базі гімназії № 15 (вул. Мазепи, 8-А) 8 вересня відбудуться зустріч із психологом та майстер-класи з футболу від відомих буковинських футболістів, а 15 вересня в лісі Цепино — День здоров’я на свіжому повітрі з футбольними естафетами та майстер-клас із самозахисту в молодіжному футбольному хабі.

Фото прес-служби УАФ

У Чернігові на базі школи № 35 (вул. Незалежності, 42-А) 7-го та 21 вересня відбудуться відкриті тренування для дітей із футболу, 14 вересня — «Солодкий кубок» із футболу, а 28-го — мініфестиваль «Відкриті уроки футболу».

Крім того, молодіжні лідери й волонтери у громадах готують проведення у вересні—жовтні фестивалів «Відкриті уроки футболу», які залучать до футболу багато дітей, що раніше не займалися спортом, через улюблену гру нададуть психологічну підтримку дітям, постраждалим від війни, а також об’єднають дітей ВПО з їхніми однолітками з приймаючих громад.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.09.2024 18:00

Українські арбітри працюватимуть на матчі відбору Євро-2025 (U-21)

На відбірному матчі Євро-2025 (U-21) у групі І Ісландія — Данія,...

01.09.2024 20:09

У Києві відбувся турнір пам’яті жертв Іловайської трагедії

31 серпня та 1 вересня на київському НТК ім. Віктора Баннікова відбувс...

25.08.2024 11:00

Президент УАФ Андрій Шевченко провів нараду з керівництвом Харківської обласної асоціації футболу

23 серпня відбулася робоча нарада президента Української асоціації фут...

Підписатися на новини