Перша ліга. «Буковина», на відміну від «Металіста 1925», не врятувалася, а «Минай» не помітив «Прикарпаття»

У першій лізі відбулися поєдинки 2-го туру. На стартовому відрізку команди, яким фахівці віщували підвищення в класі, розчаровують.

У групі «А» чернівецька «Буковина» за підтримки 1 800 уболівальників змушена була капітулювати перед «Агробізнесом» — 0:1. Гості відкрили рахунок уже на 15-й хвилині завдяки влучному удару Андрія Глоби, який реабілітувався за автогол у недавньому кубковому поєдинку в Миколаєві, й одразу ж почали збивати темп, намагаючись за допомогою щільної опіки ускладнити життя господарям.

Після перерви підопічні Валерія Кривенцова, щоб добитися зламу, взяли на озброєння верхові передачі, але й це не допомогло, бо «Агробізнес» упевнено діяв на другому поверсі. Гості заслужено беруть гору та стають одноосібними лідерами.

У групі «Б» фавориту, «Металісту 1925», у протистоянні з «Кременем» пощастило більше. Цей поєдинок проходив у Горішніх Плавнях, бо в Кременчуці відсутній стадіон, який би відповідав вимогам першої ліги. За кількістю створених гольових моментів харків’яни переважали номінальних господарів, проте цього забракло для перемоги. Ба більше, саме «Кремінь» вийшов уперед на 65-й хвилині, коли Злат Златьєв скоригував політ м’яча до сітки. Та найактивніший гравець харків’ян, легіонер Арі Моура, під завісу матчу встановив підсумковий рахунок — 1:1.

А найрезультативнішим у турі був поєдинок у Минаї, де «містяни» приймали «Прикарпаття». Незважаючи на значні кадрові втрати, господарі доволі впевнено взяли гору — 4:2, довівши, що будуть боротися за чільні позиції в групі «А». У закарпатців дублем відзначився Артур Ременяк. Після цієї звитяги головний тренер Желько Любенович повідомив, що передумав іти у відставку, бо мав зустріч із президентом ФК «Минай», і є порозуміння щодо вирішення нагальних проблем команди.

А от сусіди минайців із Хуста чинили вдома впертий опір тернопільській «Ниві», але зазнали другої поразки поспіль, цього разу — 2:3, й опинилися на дні турнірної таблиці.

Результати і турнірні таблиці

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.08.2024 19:00

Перша ліга. Вагомі заявки подолян і «Полтави»

Після 3-го туру лідерство в групі «Б» першої ліги доволі н...

09.08.2024 18:24

Перша ліга. Важкий старт фаворитів, у трійці лідерів — представники Поділля

Стартовий тур у першоліговій першості не порадував результативністю: у...

Підписатися на новини