Юрій Клименко: «Наразі маємо 14—15 дівчат, на яких розраховуваємо в офіційних змаганнях цього року»

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко розповів про два навчально-тренувальні збори команди та про вирішення її кадрових проблем.

«У нас відбулися два збори. Перший проходив наприкінці червня й мав переглядовий характер. Ми передивилися 16-х новачків. Запросили, наприклад, дівчат із черкаського «MSC Дніпро». Після нього ми відсіяли шістьох гравчинь, а найкращі залишилися на другий збір, в якому взяли участь уже 18 дівчат. До команди долучилися наші досвідчені виконавиці: Ірина Дубицька, Юлія Костюк, Сніжана Воловенко, Анастасія Кліпаченко та Мирослава Випасняк.

Ми попрацювали дуже плідно, зіграли внутрішній спаринг. Переглядали новеньких дівчат, як вони співпрацюють із ветеранами й між собою, і деякі з них себе проявили. Цього року нам фактично треба додати до досвідчених половину складу — п'ять-шість осіб.

Після цих двох зборів у нас відбувся чемпіонат України, який проходив минулими вихідними в Черкасах. Там було багато цікавих матчів із запеклою боротьбою. У ньому взяли участь шість команд, а чемпіоном став київський «Сервіт». Рівень змагань був дуже непоганий. Слід відзначити високу результативність поєдинків та підвищену динаміку гри, що говорить про прогрес нашого жіночого пляжного футболу.

Також багатьох дівчат переглядали й на першості Києва. У підсумку ми наразі маємо 14—15 дівчат, на яких розраховуваємо в офіційних змаганнях цього року. Будемо працювати далі й готуватися до поїздки в Португалію на відбірні матчі Євроліги-2024.

Крім того, із 15-го до 22 серпня в нас заплановано ще один збір, на якому визначиться остаточний склад збірної України. Можливо, ми його розіб'ємо на два етапи: три-чотири дні в Києві й три-чотири дні в Польщі. Там ми плануємо, як і минулого року, зіграти пару товариських матчів із польськими командами — звісно, якщо Польща не потрапить у нашу відбірну групу. А звідти вже вирушимо до Португалії», — сказав Юрій Клименко. 

Нагадаємо, відбір до фіналу жіночої Євроліги-2024 проходитиме з 30 серпня до 1 вересня в містечку Назаре в Португалії. Фінал Євроліги відбудеться 10—15 вересня в італійському Альгеро.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.07.2024 18:35

Жіноча збірна України з пляжного футболу підтвердила своє місце в топ-3 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

10.06.2024 14:00

Представниця України судитиме матчі пляжної Ліги чемпіонів

Українська арбітриня пляжного футболу Марина Попаденко, яка цього року...

17.01.2024 16:01

Жіноча збірна України з пляжного футболу продовжує перебувати в топ-3 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) уперше у 2024 році онови...

Підписатися на новини