Міжсезоння в УПЛ: новачки «Шахтаря» й «Динамо», потужне підсилення «Полісся», нові тренери «ЛНЗ» та «Інгульця»

Клуби української Прем'єр-ліги нещодавно розпочали підготовку до нового сезону. До вашої уваги — останні новини з таборів наших команд.

24 червня стартували літні збори «Шахтаря». Тренерський штаб і футболісти, за винятком збірників, зібралися у словенському Брдо. Клуб підписав двох новачків — центрального захисника Алаа Грама («Сфаксьєн», Туніс) та воротаря Кіріла Фесюна («Колос»). Також до «Шахтаря» повернувся захисник Вінісіус Тобіас, що перебував в оренді в «Реалі». 29 червня гірники провели контрольний матч із боснійським «Сараєвом» у Любляні — 4:1. Літні збори донеччан у Словенії триватимуть до 28 липня.

23 червня закінчилася відпустка для футболістів першої команди «Динамо». Улітку кияни домовилися з бразильською «Форталезою» про оренду 23-річного колумбійського захисника Браяна Себальйоса. В Австрії «Динамо» проведе ряд контрольних матчів, деякі з них уже погоджено. Перший поєдинок, із німецьким «Падерборном», заплановано на 10 липня. Другий, із німецьким «Шальке», відбудеться 13-го, а третій, із данським «Брондбю», — 14-го.

Криворізький «Кривбас» вийшов із літньої відпустки, яка тривала майже місяць, 20 червня. 28-го числа криворіжці провели спаринг з «Інгульцем» — 3:1. Щодо кадрових новин, то до розташування команди повернулися орендовані «Минаєм» у другій частині минулого сезону Семотюк і Устименко. Другий літній збір, який розпочнеться 2 липня, колектив проведе у словенському Брежице.

«Дніпро-1» наразі ще з літньої відпустки не вийшов. У це міжсезоння команду залишила низка провідних гравців — Олександр Сваток, Олександр Піхальонок, Руслан Бабенко, Євген Волинець та Олексій Гуцуляк.

16 червня на базі «Полісся» відбулася перша зустріч гравців із новим тренерським штабом на чолі з Імадом Ашуром. Клуб підписав півзахисників Олексія Гуцуляка та Руслана Бабенка й голкіпера Євгена Волинця з «Дніпра-1», захисників Данила Безкоровайного з «Кривбасу», Жоау Віалле з бразильського «Ітуано» та Георгі Майсурадзе із тбіліського «Динамо».

«Рух» вийшов із відпустки 24 червня, а 29-го зіграв товариський матч із рівненським «Вересом» — 4:0. Після цього львів'яни вирушили до Словенії, де проведуть другий етап підготовки до сезону. Кадрові новини: 21-річний нападник Ігор Краснопір приєднався до жовто-чорних та уклав довгостроковий контракт. У минулому сезоні він виступав за київську «Оболонь».

24 червня вийшов із відпустки черкаський «ЛНЗ». Команду очолив новий тренер — іспанець Андрес Карраско, який раніше працював у юнацькій команді «Шахтаря». Крім того, у «ЛНЗ» перейшли захисник Ілля Путря, який у минулому сезоні захищав кольори «Чорноморця», та ганський нападник Марк Ассінор зі словацького «Железьярні».

«Олександрія» наразі ще не вийшла з літньої відпустки. У це міжсезоння команду залишив один із провідних гравців — півзахисник Владислав Калітвінцев.

Гравці «Ворскли» 24 червня зібралися в Полтаві. У зборі поки що не беруть участі легіонери, які приєднаються до колективу дещо згодом. Натомість до команди долучилася чимала група молоді, яка мігрувала з юнацького складу. До тренерського штабу першої команди офіційно ввійшов Володимир Чеснаков. Про потенційних новачків ворсклян наразі нічого не відомо.

23 червня розпочала підготовку до нового сезону луганська «Зоря». Команда пройшла медогляд і того ж дня провела тренування. Декілька днів чорно-білі працювали в Києві, після чого 25 червня взяли курс на Словенію, де в Рогашці Слатиній заплановано їхній основний збір. Щодо кадрових новин, то першим новачком луганців став словенський захисник Жан Тронтель із «Мури».

Ковалівський «Колос» вийшов із відпустки 17 червня. Підготовку до нового чемпіонату України команда проведе в Ковалівці, де є всі умови для повноцінних тренувань, відновлення та рекреації. 23 червня «Колос» зіграв перший контрольний поєдинок, із «Лівим берегом», — 3:2. Залишили команду Роман Гончаренко (завершення контракту) й Андрій Тотовицький (завершення оренди), а її багаторічний капітан Вадим Мілько закінчив свою футбольну кар'єру. Натомість у це літнє міжсезоння до ковалівців приєднався вінгер Даниїл Алефіренко, який минулий сезон провів в оренді в «Чорноморці».

Гравці «Чорноморця» зібралися після місячних канікул на НТБ «Чорноморець» у Совіньйоні 25 червня. Головною новиною літнього міжсезоння є відхід головного тренера одеситів Романа Григорчука, який підписав контракт з азербайджанським «Нефтчі». Під час підготовки до старту чемпіонату «Чорноморець» планує зіграти дев'ять спарингів.

25 червня вийшов із відпустки «Верес». 28-го червоно-чорні розпочали тренувальний збір. Новий сезон у складі команди почне центральний захисник Роман Гончаренко з «Колосу».

«Оболонь» розпочне тренувальні збори, які пройдуть на її власній базі в Бучі, 1 липня. Тренерський штаб команди запланував у період літнього міжсезоння сім спарингів. Наразі відомо про двох новачків — захисника Василя Курка з «Вересу» та півзахисника Вадима Вітенчука з «Миная».

«Інгулець» вийшов із відпустки 23 червня. Команда зібралася на навчально-тренувальній базі в селі Володимирівка, де познайомилася з новим тренерським штабом та провела перше тренування. Новим наставником петровців став Василь Кобін. У минулому сезоні він був спортивним директором у харківському «Металісті». У літнє міжсезоння «Інгулець» підписав півзахисника Романа Волохатого з тернопільської «Ниви». 28 червня команда провела спаринг із «Кривбасом» — 3:1.

25 червня вийшли з відпустки «Карпати». У липні на львівʼян очікує низка контрольних матчів, які відбуватимуться у Львові та Бартатові. Щодо кадрових новин, то клуб підписав воротаря Олександра Кемкіна з «Миная» та півзахисника Пабло Альвареса з болгарського ФК «Черно море».
НОВИНИ ПО ТЕМІ
29.06.2024 11:06

Vbet Ліга. Сформовано календар матчів чемпіонату УПЛ сезону-2024/2025

Прем’єр-ліга оприлюднила базові дати турів чемпіонату УПЛ сезону...

07.06.2024 15:00

Євген Дикий — президент української Прем’єр-ліги

Відповідне рішення було ухвалено на Звітно-виборних загальних зборах у...

02.06.2024 18:58

Vbet Ліга. «Оболонь» і «Верес» зберегли прописку в еліті

Сьогодні, 2 червня відбулися матчі-відповіді плей-оф за місця в еліті...

29.05.2024 20:26

Відбулися перші перехідні матчі за місця у Vbet Лізі сезону-2024/2025

Сьогодні, 29 травня відбулися перші матчі плей-оф за місця в еліті між...

Підписатися на новини