Віталій Миколенко: «Можна сказати, обійшлося, тому що проблем зі зв'язками немає, лише сильний забій»

Учора збірна України провела тренування на домашньому для себе полі в німецькому Таунусштайні, яке було спрямоване на підготовку моделі гри з командою Румунії.

Захисник збірної України Віталій Миколенко, який зазнав травми в товариському матчі з Молдовою (4:0), також перебуває в таборі команди, однак тренується за індивідуальною програмою. Про своє самопочуття гравець розповів прес-службі УАФ.

«Почуваюся вже краще — до їдальні дійти можу, це зараз найголовніше для мене. А якщо без жартів, то вже почав працювати в залі двічі на день. Сподіваюся, що незабаром повернуся й на поле. 

Таких травм, як ця, я в себе не пригадую. Саме такої не було. Можна сказати, обійшлося, тому що проблем зі зв'язками немає, лише сильний забій. На відновлення потрібен деякий час. Наразі лікарі не дають ніяких прогнозів. Усе залежить від того, як упорається мій організм. Ми надаємо головному тренеру інформацію про мій стан щодня. Я прогресую й дуже хочу вийти на поле. У всякому разі, із командою до Мюнхена полечу. 

У мене вже є відчуття, що Євро розпочалося. Ми вже знаходимося на нашій базі, і я навіть бачив наших уболівальників на відкритому тренуванні збірної. Хороші відчуття — наші матчі вже близько. 

Коли я травмувався, мені було психологічно важко. Коли ти відновлюєшся й довго йдеш до цього Євро, а потім знову травмуєшся — це складно. Але потім, коли побачив результат МРТ, зрозумів, що я досі у грі. Зараз працюю на всі сто відсотків щодня, а що буде далі — побачимо. 

Усі ми дивилися матч-відкриття чемпіонату Європи. Німці, можна сказати, переїхали шотландців, хоча я особисто був за Шотландію, тому що в моїй команді є гравець із цієї країни (Нейтан Паттерсон. — Прим. ред.). Він наразі теж травмований і не поїхав на Євро. Я сказав йому, що буде нічия або шотландці виграють, але зрозумів, що не розуміюся на футболі. Адже шотландці навіть не завдали жодного удару в площину воріт», — сказав Віталій Миколенко.

Заявка збірної України на Євро-2024

Воротарі: 1. Георгій Бущан («Динамо» Київ), 12. Анатолій Трубін («Бенфіка» Лісабон, Португалія), 23. Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія).

Захисники: 22. Микола Матвієнко, 2. Юхим Конопля, 21. Валерій Бондар (усі — «Шахтар» Донецьк), 24. Олександр Тимчик («Динамо» Київ), 16. Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), 13. Ілля Забарний («Борнмут», Англія), 3. Олександр Сваток (СК «Дніпро-1» Дніпро), 4. Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія), 26. Богдан Михайліченко («Полісся» Житомир).

Півзахисники: 7. Андрій Ярмоленко, 19. Микола Шапаренко, 18. Володимир Бражко (усі — «Динамо» Київ), 6. Тарас Степаненко, 20. Олександр Зубков, 14. Георгій Судаков (усі — «Шахтар» Донецьк), 17. Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), 15. Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), 10. Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), 5. Сергій Сидорчук («Вестерло», Бельгія), 8. Руслан Маліновський («Дженоа» Генуя, Італія).

Нападники: 11. Артем Довбик («Жирона», Іспанія), 9. Роман Яремчук («Валенсія», Іспанія), 25. Владислав Ванат («Динамо» Київ).

Календар матчів групи Е на Євро-2024

17.06. Румунія — Україна. «Арена Мюнхен». Мюнхен. 16:00

17.06. Бельгія — Словаччина. «Франкфурт-Штадіон». Франкфурт-на-Майні. 19:00

21.06. Словаччина — Україна. «Дюссельдорф-Арена». Дюссельдорф. 16:00

22.06. Бельгія — Румунія. «Штадіон Кельн». Кельн. 22:00

26.06. Словаччина — Румунія. «Франкфурт-Штадіон». Франкфурт-на-Майні. 19:00

26.06. Україна — Бельгія. «Арена Штутгарт». Штутгарт. 19:00

Час початку матчів — київський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.06.2024 00:12

Фінальний турнір Євро-2024: календар, табло, регламент

Чемпіонат Європи 2024 року проходить в Німеччині із 14 червня до 14 ли...

24.06.2024 12:00

Українські арбітри працюватимуть на матчі Євро-2024 Грузія — Португалія

Українські рефері Микола Балакін та Олександр Беркут працюватимуть на...

24.06.2024 11:20

Євро-2024. На матчі Україна — Бельгія працюватиме бригада арбітрів з Англії

На матчі третього туру групового етапу Євро-2024 у квартеті Е Україна...

Підписатися на новини