2024: що чекає на жіночу збірну України з пляжного футболу нинішнього року

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко поділився планами нашої команди на нинішній сезон.

2024 року жіноча збірна України з пляжного футболу розраховує взяти участь у трьох великих турнірах. Про плани підготовки до сезону офіційному сайту УАФ розповів наставник наших дівчат Юрій Клименко.

«У цьому році на жіночу збірну чекає багато змін, пов'язаних з її складом. По-перше, чотири гравчині національної команди підписали контракти з клубами з великого футболу і не зможуть грати за нас. Це Ганна Давиденко, Таїсія Бабенко, Марія Тихонова та Юлія Дехтяр. Як ми всі знаємо, нещодавно у Таїсії Бабенко виявили досить складну хворобу, тому Тася наразі займається виключно своїм здоров'ям. Хочу побажати їй якнайшвидшого одужання і повернення на футбольні поля світу! По-друге, Олена Кирильчук та Юлія Дехтяр зазнали серйозних травм в змаганнях і в цьому сезоні тренерський штаб розраховувати на них нажаль не зможе. Ірина Василюк прийняла жіночий футбольний клуб «Оболонь» (Київ) і тепер займається виключно тренерською діяльністю. 

І по-третє, якщо ми потрапимо до фіналу Євроліги у вересні, то в нас вийде накладка із футзальною збірною. Тому існує велика ймовірність, що майже увесь склад нашої команди буде задіяний у футзалі. Однак, це вирішуватимуть президенти відповідних асоціацій — футзальної і пляжного футболу.

Виходячи з цього, ми плануємо запросити на перегляд до збірної відразу вісім нових гравчинь. Перший командний збір цього сезону відбудеться з 24 по 30 червня у Києві у Гідропарку і він буде спрямований саме на перегляд новачків. Хочемо запросити дівчат з клубів великого футболу та футзалу. Потім, з 8-го по 20 липня, на другий збір у столиці ми запросимо гравчинь, які в минулому році проявили себе на Студентських пляжних іграх України і почнемо награвати тих футболісток із новачків, які підійдуть під наш ігровий стиль та концепцію. Там є кілька дівчат, які дуже мало виходили на пісок, тож їм треба багато чого ставити у технічному й тактичному плані.

З 26 по 28 липня у нас відбудеться клубний чемпіонат України серед жінок. Кількість команд, що візьмуть у ньому участь, поки невідома. Проведення його планується у місті Черкаси. Після чемпіонату в середині серпня ми знову проведемо збір у Києві. Це відбудеться вже безпосередньо перед виїздом на відбір Євроліги у Португалію. На цей збір ми викличемо вже всіх наших дівчат, і досвідчених, і новачків, на яких ми будемо розраховувати протягом цього бічсоккерного сезону.

Десь у двадцятих числах серпня вирушимо до Португалії, в місто Назаре, де з 30-го серпня по 1 вересня розпочнеться відбірний турнір до фіналу Євроліги. У разі вдалого виступу в Португалії на нас чекатиме фінал Євроліги, який пройде з 10-го по 15 вересня у італійському містечку Альгеро.

Наприкінці року ж, у листопаді, у нас запланована участь у турнірі Neom Beach Soccer Cup у Саудівській Аравії. Дуже сподіваємося, що нас туди запросять», — сказав Юрій Клименко.  

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.11.2023 15:01

Жіноча збірна України з пляжного футболу зберегла місце в топ-3 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) учетверте поточного року...

01.07.2023 21:07

Жіноча збірна України з пляжного футболу виборола срібло III Європейських ігор

Сьогодні у фінальному поєдинку III Європейських ігор жіноча збірна Укр...

10.11.2022 18:23

Жіноча збірна України з пляжного футболу не змогла зробити камбек у матчі з Англією на Neom Beach Soccer Cup 2022

Сьогодні в Саудівській Аравії жіноча збірна України з пляжного фу...

Підписатися на новини