Керівництво УАФ, НОК та НАДЦ обговорило підготовку олімпійської збірної України з футболу до Ігор-2024 в Парижі

Керівництво Української асоціації футболу, Національного олімпійського комітету України та Національного антидопінгового центру обговорило основні питання підготовки олімпійської збірної України з футболу до Ігор-2024. 

До відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі залишається 101 день. Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт організував важливу зустріч щодо підготовки до ОІ-2024. У ній взяли участь президент УАФ Андрій Шевченко, віцепрезидент УАФ Олександр Шевченко та генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко.

Фото Дмитра Байди, прес-служба НОК

Керівництво НОК, УАФ та НАДЦ обговорило основні питання підготовки до Ігор, особливості формування складу збірної України з футболу й співпраці з футбольними клубами країни, проведення навчально-тренувальних зборів, дотримання антидопінгових правил та логістично-транспортне забезпечення команди.

Під час зустрічі УАФ та НОК підписали меморандум про співпрацю.

Фото Дмитра Байди, прес-служба НОК

Відзначимо, що минулого літа, перемігши Францію (3:1) у чвертьфіналі Євро-2023 (U-21) і здобувши путівку до півфіналу, молодіжна збірна України досягла історичного успіху — виборола для країни право вперше виступити на футбольному турнірі Олімпіади.

За результатами жеребкування підопічні Руслана Ротаня потрапили до групи В разом зі збірними Аргентини, Марокко та третьою командою Азії. 

Олімпіада-2024. Чоловічий футбольний турнір

Група А: Франція, США, переможець міжконтинентального плей-оф, Нова Зеландія.

Група В: Аргентина, Марокко, АФК-3, Україна.

Група С: АФК-2, Іспанія, Єгипет, Домініканська Республіка.

Група D: АФК-1, Парагвай, Малі, Ізраїль.

Календар групи В

24.07.2024

Аргентина — Марокко (16:00, Сент-Етьєн)

АФК-3 — Україна (20:00, Ліон)

27.07.2024

Аргентина — АФК-3 (16:00, Ліон)

Україна — Марокко (18:00, Сент-Етьєн)

30.07.2024

Україна — Аргентина (18:00, Ліон)

Марокко — АФК-3 (18:00, Ніцца)

Час початку матчів — київський. 

Дві найкращі команди групи В за сіткою виходять на представників групи А.

Формат олімпійського турніру традиційний: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять у плей-оф, потім — чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня, Париж, «Парк де Пренс»).

Підписатися на новини