Завершено навчальний курс за програмою С-ліцензії УЄФА

7 березня 2024 року в приміщенні УАФ відбувся заключний день за програмою С-ліцензії УЄФА. 23 слухачі навчального курсу успішно склали іспити.

Нагадаємо, що навчання тривало чотири місяці, під час яких слухачі успішно пройшли п’ять навчальних сесій та плідно попрацювали на практичних заняттях.

Загалом під час проходження курсу його учасники виконали близько 30 індивідуальних завдань та до 10 завдань у своїх мікрогрупах. Справжнім випробуванням для них стали практичні заняття, коли кожен із майбутніх тренерів мав підготувати та провести практичне тренування в повному обсязі з відповідними групами юних футболістів. Після кожного проведеного тренування колеги з мікрогрупи, проаналізувавши його, надавали свої рекомендації щодо покращення організації навчально-тренувального процесу.

Під час курсу слухачі працювали у форматі інтерактивної роботи, постійно обговорюючи теми, запропоновані програмою курсу. А їх було доволі багато.

Фото прес-служби УАФ

Організація роботи курсу спрямована на створення платформи базових знань і роботи з врахуванням сучасних трендів у тренувальній роботі з дітьми.

Періодизація етапів багаторічної підготовки із чітким розумінням сенситивних періодів розвитку відповідних якостей та навичок, методика навчання та виправлення помилок, розвиток когнітивних здібностей, технічна підготовленість і тактична грамотність юних футболістів — усі ці теми, а також теми організації роботи з батьками юних футболістів, питання захисту прав дітей, раціонального харчування й організації роботи в клубній системі були спільно проаналізовані зі слухачами курсу.

На старт навчання вийшли 26 осіб, до іспитів були допущені лише 23 з них. Але до честі тих, хто був допущений, іспити вони склали з позитивними оцінками. Отже, до тренерської родини в секторі дитячо-юнацького футболу залучено ще 23-х обізнаних та професіональних тренерів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.04.2024 13:25

У Будинку футболу відбулися семінари арбітрів та асистентів арбітра

9 квітня в Будинку футболу відбувся семінар арбітрів та асистентів арб...

04.03.2024 19:38

У березні заплановано заходи Комітету арбітрів УАФ

Визначено дати заходів для українських арбітрів, які відбудуться найбл...

22.02.2024 16:00

Затверджено дату проведення звітно-виборної конференції Всеукраїнської асоціації жіночого футболу

Відбулося засідання президії Всеукраїнської асоціації жіночого футболу...

19.02.2024 11:00

Єдиний календар заходів із жіночого футболу на 2024 рік: події за участю українських команд

Виконавчий комітет Української асоціації футболу затвердив Єдиний кале...

Підписатися на новини