В УАФ створено експертну групу із забезпечення гендерної рівності у футболі

Футбол відповідальний за всі сфери сталого розвитку демократичного суспільства, зокрема — за розвиток рівності прав і можливостей жінок та чоловіків.

Усвідомлюючи це, 8 березня 2024 року УАФ зробила історичний крок — створила експертну групу, мета якої — забезпечення рівності прав і можливостей жінок і чоловіків (гендерної рівності) у футболі. Адже світова та європейська футбольна родина живе філософією «Футбол для всіх».

У гендерному питанні це означає як рівноцінний доступ жінок до гри у футбол як професійних спортсменок, без упереджень щодо «нежіночого виду спорту», так і повноправність при виборі футболу як кар’єрної можливості — змога обрати кар'єру менеджерки футбольної організації, тренерки, арбітрині, лікарки тощо, а також бути залученими до сфери прийняття рішень.

Першочерговими завданнями групи будуть актуалізація проблеми та робота з гендерними стереотипами, реагування на випадки сексизму та гендерно зумовленого насильства, міжнародна співпраця для залучення вдалого досвіду.

До складу групи, координаторкою якої є Єлизавета Степанюк, начальниця служби взаємодії з УЄФА та ФІФА, увійшли перший віце-президент УАФ Павло Бойчук, генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко, а також керівники та керівниці ключових департаментів та напрямів роботи УАФ.

Тож сьогодні ми святкуємо повагу, солідарність та визнання жіночих досягнень і віримо, що всі поділятимуть нашу позицію.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.07.2024 17:48

У Києві відбулися навчальний семінар та атестація для делегатів та офіцерів безпеки УАФ

У четвер, 25 липня, у Будинку футболу відбулися навчальний семінар та...

22.07.2024 17:46

Відбулося жеребкування мінітурніру за право замінити в УПЛ-2024/2025 СК «Дніпро-1» (Дніпро)

Сьогодні, як і анонсувалося, відбулося жеребкування півфінальних пар м...

20.07.2024 15:00

«Інклюзивні футбольні секції» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу та Київського об&rsquo...

19.07.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до села Борщовичі, що на Львівщині

Львівська асоціація футболу продовжує реалізовувати традиційний всеукр...

Підписатися на новини