Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 18-го та 19-го турів Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу пояснив тлумачення окремих ігрових епізодів матчів 18-го та 19-го турів Vbet Ліги-2023/2024.

18 тур

«ЛНЗ» — «Кривбас». Арбітр — Анастасія Романюк. ВАА — Олександр Омельченко.

41 хв.

Пояснення: після подачі кутового удару захисник «ЛНЗ» грає рукою в м’яч. Арбітру майже неможливо побачити цю гру рукою і тому втручання ВАА є правильним. 11-метровий удар призначено вірно.

51 хв.

Пояснення: арбітр, маючи гарну позицію, не фіксує явний нерозважливий фол з боку гравця №10 команди «ЛНЗ». Порушник повинен був отримати попередження.

Нагадуємо арбітрам, що перебуваючи в такій гарній позиції, вони повинні приймати правильні рішення на полі, і що захист безпеки гравців залишається одним із їхніх головних обов’язків!

«Дніпро-1» — «Минай». Арбітр — Олександр Кальонов. ВАА — Дмитро Бондаренко.

47 хв.

Пояснення: рука захисника «Миная» спочатку рухається до м’яча і він намагається її прибрати вже після контакту з м’ячем. Арбітру майже неможливо побачити цю гру рукою і тому втручання ВАА є правильним. 11-метровий удар призначено вірно.

«Зоря» — «Ворскла». Арбітр — Олександр Шандор. ВАА — Дмитро Панчишин.

65 хв.

Пояснення: гравець №27 «Ворскли» шипами своєї бутси здійснює ззаду сильний нечесний контакт з ногою суперника, що явно загрожує безпеці опонента. Арбітр не визначає серйозність порушення. ВАА правильно рекомендує ПНП (перегляд на полі), після чого арбітр правильно видаляє порушника за грубий фол. Нагадуємо, що коли арбітри перебувають у хорошій позиції, вони повинні приймати правильні рішення безпосередньо на полі.

19 тур

«Минай» — «Металіст 1925». Арбітр — Роман Блавацький. ВАА — Анастасія Романюк.

5 хв.

Пояснення: гравець №20 «Металіста 1925» прямою ногою здійснює сильний нечесний контакт із суперником, що явно загрожує безпеці опонента. Арбітр не в змозі визначити серйозність порушення і лише попереджає порушника. Порушнику мала бути показана червона картка. На жаль, ВАА не втручається і не рекомендує ПНП (перегляд на полі).

59 хв.

Пояснення: вилучення гравця №10 «Металіста 1925» за неправомірні дії руками (друга жовта картка) є правильним рішенням арбітра.

«Олександрія» — «Зоря». Арбітр — Олексій Деревінський.

55 хв.

Пояснення: арбітр, маючи гарну позицію, не фіксує явний нерозважливий фол з боку №44 «Зорі». Порушник повинен був отримати попередження.

Нагадуємо арбітрам, що перебуваючи в такій гарній позиції, вони повинні приймати правильні рішення на полі, і що захист безпеки гравців залишається одним із їхніх головних обов’язків!

Жовта картка за недисципліновану поведінку представнику «Олександрії» показана правильно — така поведінка офіційної особи команди є неприпустимою.

72 хв.

Пояснення: вилучення гравця №55 «Зорі» за неправомірні дії руками/ліктями (друга жовта картка) є правильним рішенням арбітра.

«Полісся» — «ЛНЗ». Арбітр — Олександр Омельченко.

90+1 хв.

Пояснення: жовта картка за недисципліновану поведінку представнику «ЛНЗ» показана правильно — така поведінка офіційної особи команди є неприпустимою.

«Шахтар» — «Кривбас». Арбітр — Микола Балакін. ВАА — Денис Шурман.

22 хв.

Пояснення: гравці команди «Шахтар» швидко розіграли штрафний удар і забили гол у ворота команди суперника. Правилами гри це не заборонено, а, навпаки, дозволено. Звертаємо увагу арбітрів на більш чітке застосування методичних рекомендацій щодо управління штрафними ударами.

55 хв.

Пояснення: гравець №23 «Кривбасу»  шипами своєї бутси здійснює ззаду сильний нечесний контакт з ногою суперника, що явно загрожує безпеці опонента. Арбітр не в змозі визначити серйозність порушення і лише попереджає порушника. ВАА правильно рекомендує ПНП (перегляд на полі), після чого арбітр правильно видаляє порушника за грубий фол. Нагадуємо, що коли арбітри перебувають у гарній позиції, вони повинні приймати правильні рішення прямо на полі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.04.2024 12:01

Арбітрів на матчі 26-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 призначили за допомогою жеребкування

У Будинку футболу відбулося жеребкування, за допомогою якого було приз...

18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини