Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-2023/2024 команду Болгарії (4:0, 3:0) і подовжила прописку в дивізіоні В.

Головний тренер синьо-жовтих Володимир Пятенко в інтерв’ю офіційному сайту УАФ поділився враженнями від цих протистоянь:

— У табелі про ранги позиції України значно вищі. Віддам належне підопічним, які не дозволили собі шапкозакидательського настрою, серйозно поставилися до опоненток, і це принесло вагомі дивіденди.

— Якщо порівнювати гру українок в обох поєдинках, у Кирджалі та Антальї, то вона чимось відрізнялася?

— Ні, мої підопічні діяли першим номером, взявши на озброєння тактичну схему 4—4—2, намагалися долати середину поля з м’ячем в один-два дотики й робили акцент на флангових проходах, оскільки суперниці значні сили зосередили на підступах до центру штрафного майданчика. Цей план виправдав себе.

— А після розгромної поразки в Кирджалі сьогодні відчувалося, що болгарки попрацювали над помилками й докладають зусиль, аби дати бій?

— Вони намагалися високо зустрічати нас, але ми були готові до цього, вправно виходили з-під пресингу й завдяки перевазі у швидкості змушували візаві більше думати про оборону. На жаль, ми сьогодні також помилялися, і це завадило перемогти зі ще більшим рахунком.

Хтось із дівчат заслуговує на те, аби бути відзначеними?

— Я цього не практикую. Вважаю, що кожна з підопічних зробила посильний внесок у перемогу. Відзначу хіба що чудовий мікроклімат у команді. Віддам належне й своїм помічникам, які подбали, аби в мене була вичерпна інформація про сильні та слабкі місця болгарської збірної.

— Порівняно з першим матчем, у Кирджалі, в Антальї у стартовому складі було відразу чотири заміни…

— У нас доволі довга лава запасних, і важливо, аби якомога більше футболісток мало ігрову практику.

— Як почувається Вероніка Андрухів, яка в Кирджалі зіткнулася із суперницею й не уникла струсу мозку?

— Вероніка всі ці дні знаходилася в розташуванні збірної під наглядом медперсоналу. Зараз вона почувається добре і, сподіваюся, наприкінці березня вже повернеться в стрій.

— Коли жіноча збірна України збереться знову?

— Спочивати на лаврах ніколи. Уже 5 березня відбудеться жеребкування відбірного циклу чемпіонату Європи, а 28 березня плануємо розпочати збір. А де — залежатиме від того, із ким ми гратимемо в першому турі на початку квітня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини