Жіноча Ліга націй. Збірна України в першому матчі плей-оф розгромила Болгарію на виїзді

Жіноча збірна України провела виїзний поєдинок проти команди Болгарії в межах плей-оф за право грати в дивізіоні В Ліги націй.

Восени наша команда посіла третє місце в групі та зуміла обійти Словенію в рейтингу третіх команд, уникнувши вильоту в Лігу С. Тож тепер підопічним Володимира Пятенка випало протистояти в плей-оф за місце в дивізіоні В Болгарії. Останніми днями збірна України тренувалася в турецькій Антальї, після чого вирушила на виїзну гру в містечко Кирджалі.

Фото Оксани Васильєвої

Синьо-жовті повели в рахунку вже на 6-й хвилині, коли Кравчук скористалася передачею Андрухів і перекинула голкіпера. Українки продовжили володіти ініціативою, створювали моменти, і в середині першого тайму вже Андрухів із паса Овдійчук подвоїла перевагу гостей.

Фото Оксани Васильєвої

По перерві неприємність сталася з Андрухів, яка залишила поле на ношах. Українки продовжили володіти значною перевагою, але цього разу кіпер болгарок кілька разів завадила нашій команді себе засмутити. Утім, наприкінці матчу Глущенко таки пробила візаві, скориставшись пасом Хімич. А вже в компенсований час після подачі Хімич зі стандарту відзначилася Котик. У підсумку маємо 4:0 на користь команди Володимира Пятенка.

Фото Оксани Васильєвої

Матч-відповідь Україна — Болгарія буде зіграно 27 лютого. Номінально домашню гру синьо-жовті проведуть на стадіоні «Мардан» у місті Анталья (Туреччина). Початок цього поєдинку — о 15:00 за Києвом. Вхід на гру — вільний.

Жіноча Ліга націй-2023/2024. Плей-оф за місце в Лізі В. Перший матч

Болгарія — Україна — 0:4 (0:2)

Голи: Кравчук (6), Андрухів (24), Глущенко (83), Котик (90+5).

Болгарія: Шаханська, Кефалова, Я. Іванова, Дімітрова (к), Караїванова, Станкова (Бойчева, 46), Петрова (Парапунова, 86), Найденова (Желева, 69), Попадійнова (Петкова, 69), Адріанова (Караджов, 46), Д. Іванова.

Тренер: Сильвія Радойська.

Україна: Келюшик, Петрик (Подольська, 74), Котик, Шматко (к), Басанська (Деркач, 84), Андрухів (Козлова, 50), Семків (Корсун, 84), Хімич, Овдійчук, Кравчук (Малахова, 74), Глущенко.

Тренер: Володимир Пятенко.

Арбітр: Мінка Веккелі (Фінляндія).

Попереджена: Шаханська (90+3).

23 лютого. Кирджалі. «Арда-Арена».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 17:10

Євро-2025 серед жіночих команд. Визначено місце проведення поєдинку відбору Україна — Уельс

Визначено місце проведення домашнього матчу національної жіночої збірн...

09.04.2024 19:04

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України у відбірному турнірі поступилася команді Хорватії

Національна жіноча збірна України продовжила кваліфікаційний турнір Єв...

05.04.2024 19:58

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України стартувала у відбірному турнірі з перемоги над Косовом

Національна жіноча збірна України сьогодні розпочала кваліфікаційний т...

Підписатися на новини