На Рівненщині відбувся черговий захід у межах програми FIFA TDS із пошуку та розвитку юних футбольних талантів

10 лютого в місті Вараш, що на Рівненщині, було проведено черговий захід у межах програми FIFA TDS із пошуку та розвитку юних футбольних талантів, яку реалізовує Українська асоціація футболу спільно з Інститутом футболу УАФ та НУФВСУ.

Нагадаємо про суть проєкту. До заходу переважно залучаються діти із сільських територій та діти, не залучені до організованого футболу. Певний кейс тестів, які проводяться на сучасному обладнанні, спрямований на виявлення природних фізичних якостей, таких як швидкість, вибухова сила, певною мірою спритність та координація.

Фото прес-служби УАФ

Загалом тестування пройшли 230 юних талантів. Погодні умови, які цього дня були в місті, не дозволили провести заходи просто неба. Але місцевий організаційний комітет, маючи у своєму розпорядженні достатньо розгалужену спортивну інфраструктуру, запропонував належні спортивні об‘єкти, в яких дітям було комфортно працювати.

Фото прес-служби УАФ

Один із ключових тестів — біг на 30 м із фіксацією часу на 10-, 20- та 30-метрових позначках, який виконується без м’яча та з м’ячем, — було проведено у стрілецькому тирі, який водночас є укриттям на випадок уже «традиційних» повітряних тривог. Тобто цей тест було проведено без пауз, що й зіграло свою роль в отриманні об‘єктивних результатів. Тести «Іллінойс», Smart goals та стрибки в довжину було проведено у спортивному залі місцевого палацу культури.

Участь у заході взяли діти з дев’яти сільських шкіл (загальна кількість — 120 чоловік) і шести міських ліцєїв (загалом близько 110-ти осіб). Слід відзначити найкращі якості, які продемонстрували всі учасники. У першу чергу вони вирізнялися своєю дисципліною та націленістю на найкращий результат.

Фото прес-служби УАФ

«Вараш — це спортивне місто. І ми робимо все від нас залежне для підтримки кожної ініціативи, спрямованої на реалізацію цікавих спортивних проєктів», — наголосив у своєму вітальному слові вараський міський голова Олександр Мензул.

«Рівненщина завжди славилася своїми футбольними здобутками, які досягаються системною роботою з організації та проведення подібних заходів для юних футбольних талантів», — своєю чергою зазначив голова Рівненської обласної асоціації футболу Олег Кучер.

Усі учасники заходу щиро подякували Збройним силам України за можливість працювати та реалізовувати проєкти для юних футболістів.

Фото прес-служби УАФ

Усі діти одержали пам'ятні медалі та відповідні свідоцтва про участь у заході, а представники закладів освіти отримали набори інвентарю та футбольні м’ячі для організації й проведення тренувань із дітьми.

Але, як і в будь-якому іншому регіоні України, цей проєкт не обмежиться проведенням тестування. Для представників Вараської ОТГ, які будуть розвивати здібності юних футболістів, буде проведено навчальний курс за програмою D-ліцензії УАФ. Усього від громади пройдуть навчання 13 осіб.

Системна робота в межах програми FIFA TDS, яка реалізовується УАФ, має надихати представників сектору дитячо-юнацького футболу у своїх регіонах на розвиток юних талантів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.05.2024 10:00

100 днів роботи нової команди УАФ: перші кроки та результати

25 січня делегати Конгресу Української асоціації футболу одноголосно о...

07.05.2024 10:00

У Золотоноші, що на Черкащині, запрацював табір для жінок з ампутацією нижніх та верхніх кінцівок MAXIMUM

6 травня на Черкащині в місті Золотоноша розпочався табір для жінок з...

05.05.2024 10:34

Відбулося засідання виконавчого комітету Асоціації футболу Миколаївської області

У четвер, 2 травня відбулося засідання виконавчого комітету Асоціації...

02.05.2024 12:10

У Києві відбувся семінар арбітрів та асистентів арбітра змагань ПФЛ України (друга ліга)

1 травня в Будинку футболу та на полях НТК ім. В. Баннікова відбувся с...

Підписатися на новини