Наталія Ігнатович: «Не можна сказати, що Україні пощастило із жеребом»

Визначилися суперники молодіжної жіночої збірної України в другому раунді відбору Євро-2024 (WU-19). За підсумками жеребкування синьо-жовті потрапили до групи А4, де зіграють із Францією, Чехією та Норвегією.

Виконувачка обов'язків головного тренера молодіжної жіночої збірної України Наталія Ігнатович прокоментувала офіційному сайту УАФ результати жеребкування:

— Не можна сказати, що нам пощастило. Міні-турнір у групі А4 проходитиме у квітні в Чехії, і, як на мене, головними претендентами на перемогу будуть збірні Франції та Норвегії. Ми ж із господарками боротимемося за подовження прописки в Лізі А. Утім, це аж ніяк не означає, що ми не докладатимемо зусиль, аби дати бій фаворитам.

— Якою інформацією про суперниць володієте?

— Час іще є, і ми з моїми помічниками зосередимося на зборі інформації про майбутніх візаві десь на початку березня наступного року. Сподіваюся, що вони братимуть участь у міжнародних турнірах, і, таким чином, ми матимемо найсвіжіші дані.

— У складі молодіжної жіночої збірної України в Чехії очікуються зміни порівняно з міні-турніром у межах першого раунду кваліфікації Євро-2024 в Лізі В у Вірменії?

— Мінімальні. Ми розраховуємо на півзахисника Софію Луцан із «Шахтаря», яка через травму не змогла виступити у Вірменії. Вона вже відновилася й готова допомогти. Також уважно стежимо за 16-річною Євгенією Бєловою, яка результативно грає в нападі швейцарського «Цюриха» WU-21.

— Чи не виникне у ваших підопічних перед від’їздом до Чехії проблем з ігровою практикою?

— Не думаю. Більшість із них захищають кольори елітних вітчизняних команд і, сподіваюся, встигнуть зіграти по кілька календарних матчів у чемпіонаті України.

Євро-2024 (WU-19). Другий раунд відбору

Ліга А

Група А1: Іспанія, Данія, Греція, Словенія.

Група А2: Австрія, Ісландія, Ірландія, Хорватія.

Група А3: Англія, Італія, Португалія, Швейцарія.

Група А4: Франція, Чехія, Норвегія, Україна.

Група А5: Сербія, Бельгія, білорусь, Словаччина.

Група А6: Нідерланди, Фінляндія, Польща, Боснія і Герцеговина.

Група А7: Німеччина, Швеція, Угорщина, Румунія.

Ліга В

Група В1: Уельс, Північна Македонія, Молдова, Литва.

Група В2: Шотландія, Албанія, Кіпр, Ліхтенштейн.

Група В3: Ізраїль, Косово, Гібралтар, Люксембург.

Група В4: Чорногорія, Болгарія, Латвія, Азербайджан.

Група В5: Північна Ірландія, Естонія, Казахстан, Грузія.

Група В6: Туреччина, Фарерські о-ви, Вірменія.

У другому раунді кваліфікації визначаться сім збірних, які приєднаються до Литви у фінальній стадії чемпіонату Європи серед дівчат віком до 19-ти років, а також команди, які перейдуть з однієї ліги до іншої. 

У Лізі А в семи групах зіграють 28 команд, зокрема сім збірних, які піднялися з Ліги В за підсумками першого раунду. Сім переможців груп Ліги А другого раунду отримають путівки до фінальної стадії, матчі якої проходитимуть із 15-го до 27 липня 2024 року. Команди, що посядуть у групах четверті місця, сезон-2024/2025 розпочнуть у Лізі В.

23 команди в Лізі В, у тому числі ті, що вилетіли після осіннього етапу з Ліги А, у шести групах (п'ять — по чотири учасники, одна — три) боротимуться за путівки до Ліги А першого раунду наступного розіграшу. Литва також виступатиме в Лізі B, хоча їй як господарю забезпечено місце у фіналі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.10.2021 11:00

WU-19: сьогодні молодіжна жіноча збірна України розпочинає виступ у Лізі А Євро-2022

Сьогодні, 20 жовтня в нідерландських містах Харкена та Ассен стартує т...

06.03.2018 14:55

Збірна України WU-19 проведе два товариські матчі проти Азербайджану

Головний тренер молодіжної жіночої збірної України WU-19 Наталія Зінче...

Підписатися на новини