Сергій Ребров: «Треба зробити все можливе, аби взяти важливі три очки й рухатися далі»

Напередодні матчу кваліфікації Євро-2024 проти команди Північної Македонії головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав прес-конференцію.

— Чи всі футболісти здорові? Як пройшли дні підготовки в Празі?

— Ми дуже вдячні Празі й Чехії загалом за можливість тренуватися та провести цю важливу гру. Вони створили всі необхідні умови для підготовки. Щодо складу, то, на жаль, Сергій Кривцов має пошкодження, яке в нього було ще в Америці, й у цьому матчі він участі не братиме. З іншого боку, Денис Попов повертається до загальної групи й буде тренуватися. Решта футболістів готові до завтрашньої зустрічі.

— Наскільки складно буде адаптувати схему гри без Віктора Циганкова й Андрія Ярмоленка?

— Я не вважаю, що це буде дуже складно. У нас є гравці, які можуть їх замінити. Я впевнений, завтра ми зіграємо найсильнішим складом, незважаючи на травми деяких виконавців. Такі самі проблеми є й у збірної Північної Македонії. Ми в рівних умовах.

— Чи розглядаєте ви варіант зі зміною тактичної схеми?

— Ми розглядаємо дуже багато схем, завтра ви все побачите.

— Зважаючи на хід попереднього поєдинку з Північною Македонією, чи було проведено роботу над помилками?

— Це був перший офіційний матч для нас, я бачив бажання гравців. Перша гра — завжди складна. Дуже важливо було отримати впевненість із перших хвилин. На жаль, ми її не отримали, пропустили один м’яч, другий. Дуже добре, що ми повернулися в другому таймі. Ми проаналізували ту гру, розуміємо, що повинні починати завтрашню зустріч по-іншому. Футболісти це усвідомлюють, гадаю, вони гратимуть більш сконцентровано.

— В яких кондиціях перебуває Михайло Мудрик? Чи можемо ми його побачити з перших хвилин?

— Так, можемо побачити. Я дуже радий за Михайла, тому що він забив гол, виглядав упевнено останнім часом. Це важливо і для його клубу, і для збірної. Із цими емоціями він повернеться на поле, буде допомагати нам.

— Руслан Маліновський повернувся до складу збірної України. Завдяки чому ви його знову викликали? В якому психологічному й фізичному стані він прибув?

— Я знаю Руслана, він завжди приїжджає до табору національної збірної з великим задоволенням. Немає різниці — був він на минулому зборі чи ні. Як я вже пояснював, минулого разу він не був викликаний, оскільки взагалі не мав практики. Зараз він багато грає, допомагає «Дженоа», тому заслуговує на виклик до збірної України.

— Які перші думки виникають у вас, коли ви дивитеся на турнірну таблицю нашої групи?

— Я її взагалі не бачив. У нас зараз сім очок… Я завжди говорив, що потрібно концентруватися на кожному матчі. Зараз у нас поєдинок із Північною Македонією. Не треба думати, що буде потім. Треба зробити все можливе, аби взяти важливі три очки й рухатися далі.

— Наскільки ви занурені в процеси, що відбуваються в молодіжній збірній? Чи спілкуєтеся з Унаї Мельгосою? Чи можливо, що хтось зі складу молодіжки зможе потрапити до національної команди?

— Ми завжди контактуємо з ним, навіть після вчорашньої гри з Люксембургом, яку ми дивилися. Я згоден з Унаї, що ми створили набагато більше моментів, ніж це було в попередній зустрічі, із Північною Ірландією. Тому я бачу прогрес в атаці молодіжної збірної. Тепер очікуємо на поєдинок з Англією. Кандидати є, і вони будуть. Унаї контролює тренувальний процес, розповідає мені про кандидатів, які є в молодіжці.

Нагадаємо, що матч відбору Євро-2024 між збірними України та Північної Македонії відбудеться 14 жовтня в Празі (початок — о 16:00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.05.2024 18:00

Календар Євро-2024: усі матчі, терміни, стадіони

У фіналі плей-оф відбору Євро-2024 у Вроцлаві збірна України переграла...

07.05.2024 12:10

Купуй квитки на контрольний матч між національними збірними Польщі та України!

7 травня стартує продаж квитків на товариський матч у межах підготовки...

06.05.2024 13:00

Під час Євро-2024 національна збірна України розміщуватиметься поблизу Франкфурта

Під час фінального турніру Євро-2024 збірна України базуватиметься в м...

04.05.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Владислав Ванат

У відборі Євро-2024 нападник київського «Динамо» Владислав...

Підписатися на новини