Ліга конференцій. «Дніпро-1» у меншості зіграв унічию зі «Спартаком» у Трнаві

«Дніпро-1» продовжив свій шлях у єврокубках, зігравши у словацькій Трнаві з місцевим «Спартаком» у межах плей-оф раунду кваліфікації Ліги конференцій.

Тиждень тому дніпряни попрощалися з Лігою Європи, поступившись у протистоянні із чеською «Славією». Тож тепер віце-чемпіони України виступають у раунді плей-оф Ліги конференцій, де їхній суперник — словацький «Спартак». У Трнаву «Дніпро-1» прибув без головного тренера — днями Олександр Кучер залишив посаду.

З перших хвилин українці опинилися в меншості — за фол останньої надії був вилучений Сарапій. Відповідно, господарі отримали контроль над м’ячем і частіше підбиралися до воріт Кінарейкіна. У «Дніпра-1» можна відзначити хіба удар головою від Гуцуляка повз ціль. «Спартак» же кілька разів пробив у площину, зокрема, Кінарейкін виручив після небезпечних ударів Прохазки та Джуричина.

Словаки почали другий тайм із атак, і на 55-й хвилині Офорі відкрив рахунок, увірвавшись із правого флангу до штрафного та пробивши Кінарейкіна ударом із рикошетом і від поперечини. Утім, у меншості дніпряни зуміли відігратися — Гуцуляк зачепився за м’яч і заробив пенальті, який реалізував Піхальонок.

На 78-й хвилині Даніел потужно пробив із-за меж штрафного, і «Дніпро-1» виручила поперечина. Догравали українці взагалі вдев’ятьох, адже дві жовті картки після виходу на заміну отримав Когут. Та все ж чорно-жовті зуміли втримати нічию в гостях — 1:1.

Ліга конференцій-2023/2024. Плей-оф раунд. Перший матч

«Спартак» (Словаччина) — «Дніпро-1» (Україна) — 1:1 (0:0)

Голи: Офорі (55) — Піхальонок (67, з пенальті).

«Спартак»: Такач, Коштрна, Штетина, Коша, Мікович (Азанго, 82), Буката (Осені, 46), Зелькович (Баінович, 82), Прохазка (к) (Штефаник, 46), Офорі, Джуричин (Ристовський, 46), Даніел.

Запасні: Русов, Вантруба, Горосіто, Брезник, Уйлаки, Пенья, Шулек.

Тренер: Міхал Гашпарик.

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Мірошніченко, Сваток (к), Сарапій, Кравець, Бабенко, Лєднєв (Філіппов, 72), Рубчинський (Когут, 59), Піхальонок (Горін, 88), Горбунов (Каплієнко, 59), Гуцуляк.

Запасні: Валеф, Пуріта, Ківінда, Танчик, Пасіч, Пірес, Білл.

Тренер: Валерій Городов.

Арбітр: Юджин Джая (Албанія).

Попереджені: Даніел (13), Буката (45+6), Офорі (53), Осені (59) — Сваток (45+6), Рубчинський (45+8), Когут (74), Кінарейкін (90+9).

Вилучені: Сарапій (5, «Д»), Когут (89, «Д»).

23 серпня. Трнава. Стадіон Антона Малатинського.

Матч-відповідь відбудеться у словацьких Кошицях у четвер, 31 серпня (початок — о 21.00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.08.2023 22:59

Ліга Європи. «Дніпро-1» вибув до Ліги конференцій, а «Зоря» зіграє зі «Славією»

У матчі-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи «...

07.08.2023 15:22

Ліга конференцій. Визначилися потенційні суперники «Дніпра-1» і «Динамо» в плей-оф раунді кваліфікації

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування плей-оф раунду кв...

Підписатися на новини