Vbet Екстра-ліга: визначено дати та умови проведення чемпіонату України з футзалу

Відбулася нарада керівників клубів Vbet Екстра-ліги, яка проходила під головуванням президента АФУ Сергія Владика та віце-президента Володимира Гримайла, повідомляє прес-служба Асоціації футзалу України.

У роботі наради взяли участь десять керівників десяти команд-учасниць майбутнього сезону: «ХІТ» (Київ), «Енергія» (Львів), «ін.ІТ» (Львів), «Ураган» (Івано-Франківськ), «Кардинал-Рівне» (Рівне), «Сокіл» (Хмельницький), МСК «Харків» (Харків), «Рятувальник» (Ромни), а також об’єднаної команди «Аврора-КЛАСТ» (Київ) та новачка «СкайАп Футзал» (Київ). На жаль, на старт нового сезону не вийде черкаський «Черкасиобленерго».

У ході наради були погоджені умови участі команд у новому сезоні, а також визначені формат та умови взаємодії клубів з АФУ та титульним партнером ліги — міжнародною компанією Vbet. Таким чином, головний чоловічий дивізіон українського футзалу в новому сезоні, так само як і в минулому, носитиме назву «Vbet Екстра-ліга». Також учасники погодили обговорений раніше формат і систему розіграшу: три кола регулярного чемпіонату та стадії плей-оф для вісімки кращих команд.

Новий сезон стартує 17 серпня матчем за Суперкубок України, в якому зіграють чемпіон України «ХІТ» (Київ) та володар Кубка України «Кардинал-Рівне» (Рівне). Місто, в якому відбудеться поєдинок за Суперкубок України, стане відомо після відповідного тендеру.

Базова дата першого туру нового чемпіонату — 26 серпня.

Базова дата закінчення регулярного чемпіонату — 22 квітня.

Базова дата початку стадії плей-оф — 3 травня.

Чвертьфінальна стадія плей-оф триватиме до двох перемог однієї з команд. Півфінальна та фінальна стадії плей-оф триватимуть до трьох перемог однієї з команд. Так само до трьох перемог однієї з команд триватиме серія за третє місце. Якщо буде необхідність проведення п’яти матчів серії за чемпіонство, то вирішальна гра буде зіграна 22 червня.

Що стосується Кубку України, то в новому розіграші замість «Фіналу восьми» повертається «Фінал чотирьох». Клуби Vbet Екстра-ліги починатимуть боротьбу за Кубок України зі стадії 1/8 фіналу (базова дата перших матчів — 7 лютого). До цієї стадії будуть зіграні попередні та відбірні раунди турніру. Сам «Фінал чотирьох» буде зіграний наприкінці квітня.

Жеребкування календаря нового чемпіонату заплановане на 26 липня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.05.2023 17:50

Київський «ХІТ» уперше став чемпіоном України з футзалу

У фінальному протистоянні у Vbet Екстра-лізі сезону-2022/2023 київськи...

26.08.2022 16:21

У футзальній Екстра-лізі сезону-2022/2023 зіграють 10 команд

Незважаючи на воєнний стан і важку ситуацію в нашій країні, чемпіонат...

01.06.2022 08:42

Сезон-2021/2022 у футзальній Екстра-лізі завершено

У зв’язку з воєнною агресією росії проти України поточний сезон...

23.07.2021 16:20

В українській Екстра-лізі з футзалу в сезоні-2021/2022 виступатимуть дев’ять клубів

У Будинку футболу відбулася церемонія жеребкування календаря нового се...

Підписатися на новини