Антракт у Vbet Лізі: нові тренери «Шахтаря» й «Зорі», повернення Ярмоленка в «Динамо»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які розпочали літню підготовку до нового сезону.

Чемпіон України, «Шахтар», вирушив на збір у Нідерланди, де вже 8 липня зіграє з місцевим АЗом. Гірники змінили головного тренера — місце хорвата Ігора Йовічевича посів нідерландець Патрік ван Леувен, який очолював «Зорю».

Є й інші кадрові новини. Завершився контракт із ветераном Пятовим, який поки що не визначився зі своїм майбутнім, залишили «Шахтар» Олексій Шевченко й Джурасек, а Михайліченко й Тейлор повернулися у свої клуби після річної оренди. Натомість на зборі присутній новачок — еквадорський хавбек Кастілло. Подовжено на рік контракт із Ракіцьким.

Водночас віце-чемпіона України, «Дніпро-1», залишила низка виконавців: Лучкевич, Рибак, Танковський, Матарріта, Гомес, Пеглоу, Хайнер. Новачками стали Горін, Мисак і Мірошніченко, повернулися в команду Горбунов і Білл. Дніпряни подовжили контракт до літа 2025-го з кращим бомбардиром УПЛ-2022/2023 — Довбиком. Також укладено нову річну угоду з Когутом. Чорно-жовті проводять збір на Закарпатті, де вже здобули три перемоги — над місцевими «Севлюшем» (5:0), «Хустом» (4:1) і «Минаєм» (4:0).

Після відходу Патріка ван Леувена в «Шахтар» призначила нового коуча «Зоря». Ним став сербський фахівець Ненад Лалатович. Залишили лави луганців орендовані Булеца й Бражко, які повернулися в «Динамо», а також Хлань. Натомість «Зоря» викупила панамського форварда Герреро, підписала Головкіна й Бугая та подовжила контракти з Бутком і Чурком. Чорно-білі проводять збори в польському Любліні, де також гратимуть домашні єврокубкові матчі. Бронзові призери УПЛ уже провели спаринг із польською «Ресовією» (4:2).

Фото fcdynamo.com

Капітан збірної України Ярмоленко повернувся в «Динамо» — підписано дворічний контракт. Попрощалися динамівці з Бойком, Бєсєдіним, Бурдою, Солем, а Кравченко відправився в оренду в «Полісся». Подовжено контракти з Дячуком і Болем, повернулися із «Зорі» Булеца й Бражко. Біло-сині вирушили на збір в Австрію, де вже провели спаринг із бухарестським «Динамо» (4:1). Додамо, що кияни планують грати домашні матчі Ліги конференцій у Бухаресті.

«Ворскла» на домашньому зборі провела спаринги з «Полтавою» (3:2) та «Олександрією» (1:2). Лави команди поповнив голкіпер Єрмолов, подовжено контракти з Кане і Скляром, залишив полтавців Яворський.

«Олександрію» залишили Кожушко, Мустафаєв, Цуріков, Білошевський, Бондаренко, Волошин, Мірошніченко, Горох. Натомість «містяни» підписали повноцінний контракт із Логіновим, пролонгували угоди з Копиною й Шевченком. Олександрійці провели спаринги із ФСК «Маріуполь» (1:0) та «Ворсклою» (2:1).

20 червня вийшов із відпустки «Кривбас». Закінчилися орендні угоди криворіжців із Дібанго, Микитишиним і По, також залишили команду Сарнавський, Банада й Опанасенко, а Віталій Вернидуб завершив кар’єру. Повернувся з «Карпат» Хобленко, літнім новачком став Кожушко. Удома червоно-білі провели спаринг із «Кременем» (3:1), після чого вирушили на збір на Захід України.

Восьма команда минулого чемпіонату, «Минай», провела спаринги з «Металістом» (1:1) та «Дніпром-1» (0:4). Закарпатців залишили Коломоєць, Трубочкін, Паламар, Байдал, Шишка, Гончар, Пеньков і Горін. Новачками стали Демиденко й Кравчук, пролонговано угоди з Петьком і Бандурою.

Фото koloskovalivka.com

«Колос» підписав ряд новачків: Бурду, Цурікова, Демченка, Бондаренка, Гороха, Лучкевича. Також повернувся бразилець Дієго Сантос. Водночас завершили кар’єру, перейшовши на роботу в клубі, Лисенко й Новак. Закінчилася оренда Попова, Кравченка, Ісаєнка та Смирного, також залишили ковалівців Чоботенко й Зозуля. Підопічні Ярослава Вишняка провели спаринги з бузівською «Нивою» (1:0) та «Оболонню» (2:4).

Закінчилися угоди із «Чорноморцем» у Непогодова, Паста, Селіна, Білого, Політила, Гладкого, Задої, Демченка, Авагімяна, Алефіренка та Юсова. Новачками команди стали Білик, Олексій Шевченко, Бойчук, словенець Шпорн. Також одесити пролонгували контракти з Єрмаковим, Бадібангою та Штогріним. У контрольних матчах «моряки» здолали «Реал Фарма» (3:0) та «Південну Пальміру» (3:1).

26 червня повернувся з відпустки «Рух». До тренерського штабу Віталія Пономарьова ввійшли Геннадій Щекотилін та Артем Яшкін. Львів’яни провели спаринги з «Поділлям» (2:1), «Металургом» (2:0) і тернопільською «Нивою» (2:1).

«Металіст 1925» залишили Паламар і Шершень, підписані нові контракти з Габелком, Курилом, Жичиковим, Євгеном Ткачуком, Мартинюком, Русиним, Мозілем. Новачками команди стали Юсов і Червак. Харків’яни провели спаринг із «Чайкою» (2:0), після чого вирушили на наступний етап підготовки у Винники.

Фото nkveres.com

Незважаючи на збереження прописки в еліті за підсумками плей-оф, залишив «Верес» Юрій Вірт. Новим наставником команди призначено Сергія Лавриненка. Залишили Рівне Квасний, Маткобожик, Лебеденко, Тишинінов, Геннадій Пасіч. Лави червоно-чорних поповнили Марусич, Кучеренко, Кухарук, Паст, Євгеній Шевченко. Подовжили контракти з клубом Ющишин, Курко й брати Шараї.

Переможець першої ліги, «Полісся», активно набирає склад під елітний дивізіон. До команди вже приєдналися Чоботенко, Шабанов, Мустафаєв, Танковський, Бойко, орендований у «Динамо» Кравченко, а також нігерієць Аніагбосо. Водночас пішли від житомирян Власюк, Чередниченко, Волинець, Андрущенко, залишив посаду спортивного директора Юрій Максимов. Дебютанти УПЛ вирушили на збір в Австрію, де зіграли з румунськими «Сепсі» (0:1) та «Оцелулом» (2:2).

Віце-чемпіон першої ліги, «Оболонь», підписав Рибку, Приймака, Тарануху, Вовкуна, Мединського. Залишили киян Тєрєхов, Бородай, Покотилюк, Савченко, Олійник, Батальський, Машталір, Корохов, орендований «Поділлям» Василенко. Біло-зелені провели контрольні матчі з «Вікторією» з Миколаївки (2:0), «Діназом» (2:0), «Колосом» (4:2), «Черніговом» (3:1).

«ЛНЗ» здобув путівку в еліту через плей-оф. Дебютанти УПЛ підписали Геннадія Пасіча, Прядуна, Ковальова, Банаду, Стасюка, Наумця, Пенькова. Залишили команду Євдокимов, Нехтій, Шеліхов, Солдат, Полюлях, Синьогуб, Галенко. Технічним директором призначений Андрій Колісник.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.09.2024 19:55

VBET Українська Премʼєр-Ліга. Перша перемога «Колосу», «Шахтар» розгромив аутсайдера

Сьогодні, 23 вересня відбулися ще два поєдинки 7-го туру чемпіонату Ук...

22.09.2024 19:58

VBET Українська Премʼєр-Ліга. Нічиї в Рівному, Кривому Розі та Житомирі

Сьогодні, 22 вересня відбулися ще три поєдинки 7-го туру чемпіона...

21.09.2024 19:58

VBET Українська Премʼєр-Ліга. «Динамо» вперше втратило очки, перемоги «Карпат» та «Олександрії»

Сьогодні, 21 вересня відбулися стартові три поєдинки 7-го туру че...

Підписатися на новини