Анатолій Демяненко: «Такі випробування зроблять нас лише сильнішими! Усе буде добре, Україна переможе!»

Перший віце-президент УАФ Анатолій Демяненко прокоментував рішення львівського суду про арешт Андрія Павелка.

«Інакше як свавіллям і беззаконням арешт керівника українського футболу назвати важко. Справу «жують» уже багато років, у ній немає навіть експертиз. У ній є висновок антикорупційного органу про відсутність вини Павелка. А тому, щоб зрозуміти, що відбувається насправді, достатньо включити просту логіку. Суд у Києві розглядає справу майже вісім місяців і не бачить жодних законних підстав для застосування такого запобіжного заходу, як арешт. Та тільки-но документи передають у Львів — арешт з’являється наступного ж дня. У перші дні повномасштабного вторгнення в Україну рашисти мріяли повернути сюди злочинну владу Януковича. На щастя, у них це не вийшло, але, схоже, дещо їм таки вдалося. І це дещо — повернення судового беззаконня», — зазначив Анатолій Демяненко.

За його словами, виступити поручителями Андрія Павелка були готові він особисто, а також, серед інших, Олег Блохін, Ігор Бєланов, Руслан Ротань, Катерина Монзуль, Олег Протасов, Дмитро Кубряк, керівник БФ «Трибуна героїв» Тихон Амосов.

«Але суддя навіть не надала нам права виступу. Їй було геть неважливо чути нашу думку, позиції, гарантії», — додав Демяненко.

Він нагадав, що минулого року, коли УАФ тільки починала відновлювати чемпіонат України, рішучістю й відданістю футболу з боку асоціації захоплювалися всі — силові структури, воїни на передовій, численні іноземні журналісти, які приїжджали й дивувалися, як узагалі під час війни можна думати про футбол.

«І як тільки нам вдалося успішно завершити змагання, у що мало хто вірив, суд виписує ініціатору відновлення футбольного життя в країні двомісячний арешт ні за що. І це людині публічній, яка щодня в Будинку футболу, не втекла за кордон, як деякі депутати й чиновники, і яка разом з усією футбольною спільнотою щодня допомагає військовим.

Вважаю, що Президент України Володимир Зеленський, з яким ми неодноразово зустрічалися на різних футбольних заходах, має звернути увагу на цю кричущу ситуацію. Як гарант Конституції й дотримання прав громадян України. Точно знаю тільки одне — що це випробування зробить нас лише сильнішими! І все буде добре. Україна переможе», — резюмував Анатолій Демяненко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.05.2024 14:00

Проєкт FIFA TDS розпочав свій шлях на теренах Вінничини

2 травня група фахівців проєкту FIFA TDS завітала в містечко Вороновиц...

02.05.2024 10:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до Сміли, що на Черкащині

Наприкінці квітня школярів м. Сміла зібрав на стадіоні «Юність&r...

25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

Підписатися на новини