Андрій Ярмоленко: «Сергій Станіславович любить розумний футбол, щоб був баланс між атакою та обороною»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко розповів про підготовку до червневих матчів під керівництвом Сергія Реброва.

10 червня збірна України, готуючись до товариського поєдинку з Німеччиною, провела вже третє тренування в Бремені. Основну роботу було присвячено напрацюванню тактичних елементів ігрової моделі, яку наставник синьо-жовтих Сергій Ребров готує на матч.

Про особливості роботи національної команди розповів її капітан, футболіст «Аль-Айну» Андрій Ярмоленко.

«Настрій у колективі хороший, намагаємося один одного підбадьорювати, але коли дивишся, що відбувається в тебе в країні, що роблять терористи на Херсонщині, то хороший настрій швидко зникає. Але я впевнений, що ми переможемо, завдяки нашим воїнам усе буде добре.

У нас не так багато часу для підготовки, як хотілося б. Тому дуже інтенсивні дні, теорія по два рази на день. Учора було два тренування, сьогодні — одне, але нормальне, можна сказати. Тренер намагається пояснити своє бачення гри — в атаці, в обороні. Хлопці стараються його слухати й виконувати те, про що просить Сергій Станіславович.

Ребров — досвідчений тренер, попрацював у багатьох чемпіонатах. Я бачу, що він обирає тактику, відштовхуючись від гравців. Є невеличкі нововведення, але, в принципі, той стиль гри, який був в «Аль-Айні» чи в київському «Динамо», коли ми працювали разом, — не можу сказати, що щось змінилося. Сергій Станіславович любить розумний футбол, а не просто захищатися чи бити м'яч уперед, любить, щоб був баланс між атакою та обороною. Його цікаво слухати, я бачу, що хлопці пройнялися його тактичними задумками. Найголовніше, щоб ми виконували на футбольному полі те, що він від нас просить на тренуваннях і теоретичних заняттях. Тоді, упевнений, буде позитивний результат.

Збірна Німеччини завжди була й залишається однією з найкращих у світі. Цікаво випробувати себе на цьому рівні. Дякую німцям за запрошення, нехай переможе найсильніший. Але те, що ця гра товариська, 1000-на в історії для них, нічого не значитиме, тому що ми знаємо, що нас удома будуть підтримувати мільйони наших уболівальників. Ми хочемо показати хорошу гру, щоб люди отримали задоволення, трохи позитиву в ці складні часи», — сказав Андрій Ярмоленко.

Нагадаємо, матч проти Німеччини збірна України проведе 12 червня в Бремені на «Везерштадіоні». Це буде благодійний товариський поєдинок, який стане 1000-м в історії бундестіму (початок — о 19.00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.09.2023 12:25

Андрій Ярмоленко: «У нас нічого не закінчилося — починається найцікавіше. Зробимо висновки...»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко був визнаний уболівальниками...

27.06.2023 18:44

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського «Динамо»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського &laq...

11.06.2023 17:57

Андрій Ярмоленко: «Ми нікого не боїмося, усіх поважаємо, але також знаємо свої сильні якості»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко взяв участь у пр...

08.06.2023 16:00

Легіонери збірної України в клубному сезоні-2022/2023: Андрій Ярмоленко

Із погляду особистих показників клубний сезон для капітана збірної Укр...

Підписатися на новини