До «Відкритих уроків футболу» долучилася Тростянецька громада Вінниччини

До соціального проєкту «Відкриті уроки футболу» для дітей, постраждалих від війни, з ініціативи Української асоціації футболу та Вінницької обласної асоціації футболу активно долучилася Тростянецька громада Вінниччини.

Цього разу учасниками проєкту стали учні та вчителі демківської гімназії, летківського, олександрівського, капустянського ліцеїв та ілляшівської гімназії.

Фото ВОАФ

Захід для дітей відкрили обласний координатор проєкту від Вінницької ОАФ Олександр Сидорук, начальниця Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради Олена Пунько, директорка демківської гімназії Світлана Король.

Після урочистої частини на поле вийшли 72 учні, серед яких були діти ВПО, діти військових ЗСУ, діти, які постраждали від війни, та діти із сімей, які потребують соціальної підтримки. Усі вони були в ексклюзивних футболках. Їх зустріли вчителі й волонтери, які допомагали в організації заходу.

Фото ВОАФ

Для налаштування на гру з дітьми було проведено цікаву сучасну руханку з музичним супроводом. Потім їх розбили на шість груп, після чого вони перейшли до секторів, на які було поділено футбольне поле. У кожному секторі їх чекали тренери — волонтери, які влаштували різні ігри, спортивні естафети, конкурси. Рухаючись від одного сектора до іншого, діти потрапляли в тому числі до сектора психолога та безпекового сектора. Дуже цікавим було спілкування з психологом, діти залюбки розв’язували психологічні ситуації та виконували психологічні вправи. Не менш цікавим був безпековий сектор, де вони під керівництвом поліцейського вчилися безпечній поведінці в умовах війни.

Фото ВОАФ

Усі учасники заходу отримали не лише надзвичайно багато позитивних емоцій і корисних знань, але й подарунки — велику кількість футбольних м’ячів, інвентарю, екіпіровки. Також кожна дитина була нагороджена дипломом та отримала солодощі.

Батьки та представники громади щиро подякували організаторам за надану можливість узяти участь у проєкті «Відкриті уроки футболу».

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

Фото ВОАФ

Українська асоціація футболу за підтримки Common Goal та Асоціації крос-культурних проєктів (Данія) продовжує проєкт «Відкриті уроки футболу», що включає:

— психосоціальну підтримку дітей ВПО, дітей військових ЗСУ, дітей, постраждалих від війни;

— об’єднання й дружбу дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальну інтеграцію;

— інклюзивне середовище, учасників незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;

— знання з безпеки в умовах війни;

— філософію масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;

— виховання здорового способу життя;

— розвиток волонтерства;

— активізацію місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини