Олександр Усик став амбасадором національної збірної України

Чемпіон світу з боксу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO допомагатиме національній збірній України з футболу в реалізації низки соціальних проєктів.

Зокрема, спільно з Українською асоціацією футболу Олександр сприятиме в організації виїздів на матчі головної команди країни воїнів, які зазнали поранень на фронті, футбольних турнірів за участю учасників бойових дій, надання допомоги медичним закладам, де проходять лікування поранені воїни, а також благодійних акцій на підтримку родин загиблих військових та інших проєктів. Головна мета — допомога військовим-учасникам війни за незалежність України в проходженні реабілітації після отриманих поранень та повернення до мирного життя.

Фото Павла Кубанова

Так, уже найближчий виїзд наших Героїв на матч збірної за сприяння амбасадора команди заплановано на поєдинок відбору Євро-2024 Україна — Мальта, який відбудеться у словацькій Трнаві 19 червня. Олександр вже має відповідний практичний досвід, оскільки минулого року допомагав в організації виїзду воїнів на матч головної команди у Кракові, де 27 вересня збірна зустрічалася з командою Шотландії в межах розіграшу Ліги націй УЄФА-2022/2023. Крім того, Благодійний фонд Олександра Усика тривалий час активно допомагає захисникам України в придбанні транспорту, медикаментів та спорядження, необхідного нашим воїнам для стримування російської військової агресії. 

Фото Павла Кубанова

«Дякую Олександру за його патріотизм і готовність підтримувати та допомагати військовим, яких він часто відвідує на передовій! Для національної збірної та нашої футбольної спільноти загалом участь у подібних соціальних проєктах, спрямованих на допомогу в реабілітації захисників-Героїв, є надзвичайно почесною місією! Важливою така підтримка і можливість відволіктися від війни є для самих воїнів, які ризикували життям заради захисту незалежності України. Впевнений, що така співпраця надихатиме й футболістів збірної, де в козака Усика є чимало друзів. Олександре, ласкаво просимо в команду!» — відзначив після зустрічі з амбасадором національної команди президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 09:00

У Дніпропетровській області за підтримки УАФ та УЄФА пройдуть «Відкриті уроки футболу»

Цієї весни в Дніпропетровській області відбудуться «Відкриті уро...

03.04.2024 13:00

У Житомирі проходить навчання тренерів за програмою С-диплому УАФ

25 тренерів упродовж чотирьох місяців проходять навчання за програмою...

01.04.2024 10:00

Футбольні таланти розшукували на Великоберезнянщині

29 березня кращих юних футболістів Великоберезнянської, Ставненської т...

30.03.2024 10:00

У Житомирі пройшли курси підвищення кваліфікації вчителів фізкультури за напрямком «Футбол»

Упродовж декількох днів у Житомирі на «Спартак-Арені» пров...

Підписатися на новини