Розпочався процес ухвалення рішень з ліцензування футбольних клубів УПЛ

У Будинку футболу відбулося засідання комітету УАФ з атестації футбольних клубів за участю першого віце-президента Української асоціації футболу Олега Протасова.

Порядок денний передбачав розгляд питань щодо відповідності клубів УПЛ мінімальним критеріям ліцензування згідно з вимогами Регламенту УЄФА з ліцензування клубів і фінансової стійкості, який було затверджено Виконкомом УЄФА у 2022 році.

Члени комітету розглянули заяви та відповідні матеріали клубів українського топ-дивізіону для участі у клубних змаганнях УЄФА, у тому числі зроблено змістовну доповідь щодо заяв клубів для участі у Всеукраїнських змаганнях серед команд клубів ОПФКУ «Прем’єр-ліга» майбутнього сезону.

Фото Павла Кубанова

Окремий акцент зроблено на особливостях функціонування клубів у теперішніх економічних умовах під час військового стану, їхній фінансовій стійкості, простроченій кредиторській заборгованості та зміні стратегії фінансової діяльності, переважно тих клубів, які претендують на участь у змаганнях під егідою УЄФА. Також не оминули увагою питання обов'язкової підтримки розвитку жіночого футболу всіма без винятку ліцензіатами. Відзначимо, що в цьому аспекті є позитивна динаміка, зокрема сім клубів топ-дивізіону вже мають жіночу команду у своїй структурі, а дев'ять — надають підтримку жіночим футбольним клубам на договірних засадах.

Фото Павла Кубанова

Була розглянута інформація щодо нововведень, які вступають в силу 1 червня 2023 року, з огляду їхньої подальшої інтеграції в структурах клубів УПЛ. Нагадаємо, що такі зміни торкнуться кадрово-адміністративного (фахівець з організації матчів, ліцензовані тренери воротарів першої команди, ліцензовані тренери воротарів юнацької команди) та фінансового критеріїв.

Підбиття попередніх підсумків дозволяє констатувати взаємну зацікавленість та конструктивність діалогу УАФ із клубами УПЛ в контексті дотримання мінімальних вимог критеріїв ліцензування.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 09:00

У Дніпропетровській області за підтримки УАФ та УЄФА пройдуть «Відкриті уроки футболу»

Цієї весни в Дніпропетровській області відбудуться «Відкриті уро...

03.04.2024 13:00

У Житомирі проходить навчання тренерів за програмою С-диплому УАФ

25 тренерів упродовж чотирьох місяців проходять навчання за програмою...

01.04.2024 10:00

Футбольні таланти розшукували на Великоберезнянщині

29 березня кращих юних футболістів Великоберезнянської, Ставненської т...

30.03.2024 10:00

У Житомирі пройшли курси підвищення кваліфікації вчителів фізкультури за напрямком «Футбол»

Упродовж декількох днів у Житомирі на «Спартак-Арені» пров...

Підписатися на новини