Сергій Сапронов: «Організатори турніру в Румунії зазначали, що за грою українки заслуговували на перше місце»

Дівоча збірна України WU-17 повернулася з румунського міста Буфтя, де брала участь у Турнірі розвитку УЄФА, в якому, окрім господарок, також змагалася з однолітками із Греції та Азербайджану.

— Стосунки з’ясовували учасниці до 16-ти років, — сказав головний тренер дівочої збірної України Сергій Сапронов у коментарі офіційному сайту УАФ. — Для переважної більшості моїх підопічних це був перший іспит на міжнародній арені. І хоча в підсумку ми пропустили вперед гречанок, організатори турніру зазначали, що за грою саме ми заслуговували бути першими.

— Що ж тоді завадило вашим підопічним?

— Після переконливої звитяги у стартовому турі над збірною Азербайджану (4:0) наші дівчата диктували умови й у наступному поєдинку, із гречанками. Вони значно переважали їх за кількістю створених моментів, але, на жаль, підвела реалізація. Згідно з регламентом, якщо основний час завершувався внічию, то для виявлення переможця одразу пробивалася серія пенальті. І в цій футбольній лотереї щасливий квиток дістався суперницям, хоча необхідно відзначити нашого воротаря Світлану Снігур, яка парирувала два удари.

— У заключному матчі українки вигравали по ходу в господарок — 3:0, але по перерві збавили оберти й ледь не впустили перемогу…

— Знаєте, це все психологія. Дівчата вирішили, що питання про переможця в цьому поєдинку вже неактуальне, заспокоїлися й ледь не поплатилися. До речі, після завершення турніру наш тренерський штаб саме аналізу цього протистояння присвятив найбільше уваги. Сподіваюся, що достукалися до підопічних, і надалі вони не проявлятимуть такої неповаги до опоненток.

— Згідно з регламентом турніру, кожна з футболісток повинна була зіграти в трьох запланованих матчах щонайменше 90 хвилин. Отже, шанс проявити себе мали всі учасниці. Ви отримали необхідну інформацію про можливості своїх підопічних?

— Думаю, що з кістяком збірної, а це 10—11 гравців, я визначився. Продовжуватиму уважно стежити й за іншими учасницями змагань у Румунії. Паралельно триватиме селекційна робота, зокрема, із 10-го до 12 травня планую побувати в Хусті, де пройде фінальна частина всеукраїнської першості серед 15-річних. Користуючись нагодою, хочу подякувати керівництву УАФ за проведення зимової першості України серед 16-річних, де ми взяли на замітку цілу групу футболісток, що наприкінці квітня виступала на румунському турнірі. А Румунській федерації футболу слід віддати належне за чудовий прийом, адже вона не тільки подбала про чотириденний тренувальний збір, а й в один із вихідних днів навіть організувала екскурсію до столиці — Бухареста.

Хоча після повернення на батьківщину я сказав дівчатам, що найбільша заслуга в тому, що в них є можливість займатися улюбленою справою, воїнів ЗСУ, які чинять героїчний супротив російському агресору.

Турнір розвитку УЄФА серед команд WU-17

23.04.2023

Азербайджан — Україна — 0:4

Румунія — Греція — 0:5

25.04.2023

Греція — Україна — 0:0, по пенальті — 7:6

Румунія — Азербайджан — 4:0

28.04.2023

Греція — Азербайджан — 3:0

Румунія — Україна — 2:3

Підсумкова таблиця

 

І

В

ВП

ПП

П

М

О

1. Греція

3

2

1

0

0

8—0

8

2. Україна

3

2

0

1

0

7—2

7

3. Румунія

3

1

0

0

2

6—8

3

4. Азербайджан

3

0

0

0

3

0—11

0

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:07

WU-16: дівоча збірна України обіграла команду Словенії на Турнірі розвитку УЄФА

Дівоча збірна України WU-16 стартувала на Турнірі розвитку УЄФА в...

16.04.2024 14:00

Сергій Сапронов: «Користь Турніру розвитку УЄФА — у його інформативності»

Із 17-го до 22 квітня в Боснії і Герцеговині пройде Турнір розвитку УЄ...

14.04.2024 11:00

WU-16: визначився склад дівочої збірної України на Турнір розвитку УЄФА в Боснії і Герцеговині

Оновлений склад дівочої збірної України WU-16 (2008—2009 років н...

Підписатися на новини