У Києві пройшов Кубок пам’яті Героя України Андрія Кизила-2023

У спорткомплексі Київського військового ліцею ім. Івана Богуна завершився шостий за ліком турнір із футболу на Кубок пам’яті Героя України Андрія Кизила.

Цього року турнір набув статусу всеукраїнського, а участь у дводенних змаганнях узяли команди Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, Військово-морського ліцею ім. віце-адмірала Володимира Безкоровайного (Одеса), Львівського державного ліцею ім. Героїв Крут, Волинського обласного ліцею ім. Героїв Небесної Сотні, Кам’янець-Подільського ліцею та Навчально-оздоровчого комплексу КВЛ ім. Івана Богуна (Боярка).

Фото Павла Кубанова

На урочистості, що передували вирішальним матчам, завітали Андрій Павелко, Олег Протасов, Анатолій Демяненко та Вадим Костюченко. 

«Радий бути вже на шостому за ліком Кубку пам’яті Героя України Андрія Кизила, адже УАФ співпрацює з Київським військовим ліцеєм ім. Івана Богуна із самого початку проведення цих змагань. Цей турнір дає можливість ліцеїстам поспілкуватися один з одним, зіграти у футбол та водночас пам’ятати про героїзм усіх наших воїнів, які захищають Україну від російських агресорів. 

Фото Павла Кубанова

Хто б не виграв на футбольному полі, головне для України на сьогодні — перемога у війні. Щоб ми повернулися до розвитку нашої країни, відбудови футбольної інфраструктури, а наші майбутні покоління мали можливість грати у футбол і прославляти Україну на весь світ», — сказав Андрій Павелко, побажавши столичному військовому ліцею процвітання, а його випускникам — успіхів у футболі.

Фото Павла Кубанова

«Спільно з УАФ ми зробили все, щоб вшанувати подвиг Андрія Кизила, який навічно ввійшов до історії ліцею. Усі ми спільними зусиллями боронимо Україну від рашистських агресорів. Дорогою ціною нам дається свобода, але крок за кроком ми йдемо до перемоги. Хлопці та дівчата на передовій роблять найважчу роботу, а весь працьовитий, волелюбний та мужній український народ наближає нашу спільну перемогу!» — звернувся до присутніх начальник ліцею, Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук.

Фото Павла Кубанова

Щодо самих змагань, то в матчі за третє місце команда Львівського державного ліцею ім. Героїв Крут впевнено обіграла представників Військово-морського ліцею ім. віце-адмірала Володимира Безкоровайного з Одеси — 4:1. У фіналі ж, в якому зустрілися команди Київського військового ліцею ім. Івана Богуна та Волинського обласного ліцею ім. Героїв Небесної Сотні, не обійшлося без інтриги. Долю поєдинку вирішили післяматчеві пенальті, майстернішими в яких виявилися кияни (0:0 в ігровий час, 3:2 по пен.).

Фото Павла Кубанова

Керівники Української асоціації футболу подарували Ігорю Гордійчуку на згадку спеціальну відзнаку та вимпел. До музею ліцею також відправилася спеціальна футболка національної збірної United for Ukraine з унікальним зображенням карти України з кордонами у вигляді прапорів країн, які підтримують нашу державу у війні проти російських окупантів. Учасники ж змагань отримали від УАФ футбольні подарунки — м’ячі та сувеніри.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 09:00

У Дніпропетровській області за підтримки УАФ та УЄФА пройдуть «Відкриті уроки футболу»

Цієї весни в Дніпропетровській області відбудуться «Відкриті уро...

03.04.2024 13:00

У Житомирі проходить навчання тренерів за програмою С-диплому УАФ

25 тренерів упродовж чотирьох місяців проходять навчання за програмою...

01.04.2024 10:00

Футбольні таланти розшукували на Великоберезнянщині

29 березня кращих юних футболістів Великоберезнянської, Ставненської т...

30.03.2024 10:00

У Житомирі пройшли курси підвищення кваліфікації вчителів фізкультури за напрямком «Футбол»

Упродовж декількох днів у Житомирі на «Спартак-Арені» пров...

Підписатися на новини