Національна збірна України зіграє товариський матч із командою Німеччини, для якої цей поєдинок стане 1000-м в історії

12 червня національна збірна України проведе товариський поєдинок зі збірною Німеччини. Матч, який стане для німецької команди 1000-м в історії й буде благодійним, відбудеться у Бремені на «Везерштадіоні».

Благодійною грою 12 червня національна збірна Німеччини продовжить соціальну місію підтримки з боку Німецького футбольного союзу (DFB) людей та організацій України, які постраждали від російської загарбницької війни. Поєдинок з  українцями стане першим міжнародним матчем у Бремені з 2012 року.

Президент DFB Бернд Ноєндорф зазначив: «1000 міжнародних матчів — це історія, яку ми хочемо відсвяткувати грою миру. Наша національна команда зіграла багато важливих поєдинків у своїй біографії. Граючи свій  1000-й міжнародний матч у дружбі з Україною, ми чітко демонструємо, що футбольна сім’я міцно стоїть разом з нашими українськими друзями. Ми пишаємося тим, що святкуємо цю річницю разом з Україною та для України».

Своєю чергою спортивний директор Руді Феллер наголосив: «Завдяки 1000-му міжнародному матчу національної чоловічої збірної DFB може озирнутися на насичену подіями історію. «Везерштадіон» пропонує ідеальні умови для цієї особливої ювілейної гри, за допомогою якої ми можемо не лише продемонструвати нашу підтримку Україні, але й надати дуже конкретну допомогу та зібрати пожертви».

Президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко відзначив: «Футбольна спільнота України вдячна нашим німецьким друзям за те, що цей матч матиме статус благодійного, а зібрані кошти Німецький футбольний союз планує передати на підтримку українців, які постраждали від російської воєнної агресії. Також вдячний моєму німецькому колезі та члену Ради ФІФА Бернду Ноєндорфу за серйозну підтримку, яка вже надана Україні! Для УАФ та національної збірної України стане надзвичайно почесною місія спільного відзначення разом зі збірною Німеччини 1000-го поєдинку бундестіму. Цінуємо нашу дружбу і вдячні за підтримку!»

Відзначимо, що з початку загарбницької війни DFB та національна команда Німеччини беруть участь у різноманітних заходах допомоги постраждалим від війни в Україні. Торік DFB Foundation Egidius Braun (Фундація DFB імені колишнього президента DFB та віце-президента УЄФА Егідіуса Брауна), разом з партнерами, виділили понад 10 млн євро на соціальні проєкти в Україні. Фундація активно діє в Україні з самого заснування у 2001 році. Крім того, в додаток до інших активностей, Фундація DFB імені Егідіуса Брауна у співпраці з Уповноваженим Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції підтримує футбольні клуби, які допомагають дітям, молоді та жінкам, котрі були змушені виїхати з України. Так на сьогодні вже більш ніж 500 німецьких футбольних клубів отримали фіксований фінансовий бонус за допомогу переселенцям з України.

Прибуток, отриманий від благодійної гри з Україною, піде до Фундації DFB, яка продовжує допомагати людям, які постраждали від російської воєнної агресії. Конкретні проекти та ініціативи допомоги будуть відібрані спільно з Українською асоціацією футболу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 14:00

Стало відоме місце проведення товариського матчу Польща — Україна

Як вже повідомлялося, у межах підготовки до Євро-2024 7 червня збірна...

23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини