Луїс Кортес: «Я дуже задоволений грою з Естонією, але в таких матчах ми маємо забивати більше одного м’яча»

Головний тренер національної жіночої збірної України Луїс Кортес висловився з приводу першої перемоги своїх підопічних 2023 року. Нагадаємо, українська команда в контрольному матчі, який ознаменував старт підготовки синьо-жовтих до офіційних ігор Ліги націй, обіграла збірну Естонії (1:0).

«Приємно завершити наш перший за понад півроку тренувальний збір перемогою. Я дуже задоволений матчем з Естонією, адже дівчата добре застосовували всі ті напрацювання, що ми тренували протягом останнього тижня.

Ми майже нічого не дали зробити суперницям, швидко грали у відборах, добре володіли м’ячем та мали багато моментів для взяття воріт. Але команда повинна покращити свої навички у прийнятті рішень під час завершення атак. У таких поєдинках ми маємо забивати більше одного м’яча. Одна-єдина проста помилка або хороша дія суперниць може звести нанівець усі наші зусилля. А в офіційних матчах це неприпустимо і може надто дорого коштувати.

Наступний виклик для збірної України — Ліга націй, жеребкування якої відбудеться вже 2 травня. Там уже будуть команди нашого рівня, але я переконаний, що ми готові грати з будь-якою збірною Європи. Ми з нетерпінням чекаємо на новий турнір від УЄФА, а команда намагатиметься показати свою найкращу гру в майбутніх міжнародних поєдинках», — сказав Луїс Кортес.

Фото Павла Кубанова

Нагадаємо, склад ліг та посів перед жеребкуванням Ліги націй визначатиме поточний рейтинг національних жіночих збірних УЄФА. Наразі Україна перебуває в реєстрі на 22-му місці, що передбачає потрапляння до Ліги В.

2023 року для учасників Ліги націй передбачено шість ігрових вікон: 20—22 та 23—26 вересня, 25—27 та 28—31 жовтня, 29 листопада — 1 грудня та 2—5 грудня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.04.2024 19:04

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України у відбірному турнірі поступилася команді Хорватії

Національна жіноча збірна України продовжила кваліфікаційний турнір Єв...

05.04.2024 19:58

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України стартувала у відбірному турнірі з перемоги над Косовом

Національна жіноча збірна України сьогодні розпочала кваліфікаційний т...

Підписатися на новини