Жіноча збірна України в Таллінні в товариському матчі перемогла команду Естонії

Національна жіноча збірна України у виїзному товариському поєдинку здолала команду Естонії.

Матч Естонія — Україна проходив за підтримки Естонської футбольної асоціації в Таллінні на місцевому стадіоні «Спортленд-Арена». Це був перший поєдинок синьо-жовтих за понад півроку, і він ознаменував старт підготовки до офіційних ігор Ліги націй.

Фото Павла Кубанова

Сьогоднішнє протистояння між збірними Естонії та України стало третім в історії цих команд. 2012 року вони зустрічалися в межах відбору чемпіонату Європи — обидва рази перемогли українки (5:0 та 4:1).

У першому таймі синьо-жовті контролювали м’яч і діяли значно гостріше за суперниць. На 15-й хвилині після подачі Козлової відкривати рахунок могла Овдійчук, однак схибила. Українки часто намагалися закинути м’яч за спину суперницям, активно шукали варіанти через стандарти.

Фото Павла Кубанова

Під кінець тайму гості створили кілька хороших моментів, зокрема Овдійчук з-за меж штрафного влучила в площину, а Калініна не поцілила в рамку після подачі з лівого флангу. Утім, на 45-й хвилині наша команда таки забила — Овдійчук скористалася закиданням із глибини від Калініної та переграла голкіпера. 1:0.

Фото Павла Кубанова

По перерві малюнок гри майже не змінився. Українки продовжували створювати моменти: небезпечний удар Гірин після прострілу Романенко заблокували суперниці, Козлова з пасу Корсун пробила вище, непогано змістилася в центр і своїм ударом змусила реагувати кіпера Овдійчук.

Фото Павла Кубанова

На 64-й хвилині естонки несподівано провели вдалу контратаку — Мерісалу прорвалася лівим флангом, увійшла до штрафного та пробила в поперечину. Після цього господарки моментів уже не мали, тоді як синьо-жовті свої можливості подвоїти перевагу не використали через брак реалізації. У підсумку підопічні Луїса Кортеса взяли гору — 1:0.

Товариський матч національних жіночих збірних

Естонія — Україна — 0:1 (0:1)

Гол: Овдійчук (45).

Естонія: Корк, Рамет, Волков (Мехевец, 46), Ніїт, Таммік, Розен, Хіманен (к) (Даут, 46), Саар (Трейберг, 68), Ліллемяє, Баннікова, Мерісалу. Тренери: Сір’є Рупс, Анастасія Морковкіна.

Україна: Бондарчук, Корсун, Апанащенко (к) (Подольська, 76), Шматко, Романенко, Калініна (Кочнєва, 84), Хімич (Гірин, 46), Петрик (Китаєва, 68), Овдійчук, Козлова (Панцулая, 76), Куніна (Котяш, 68). Тренер: Луїс Кортес.

Попереджені: Мехевец (90+2) — Хімич (14).

11 квітня. Таллінн. «Спортленд-Арена».

Нагадаємо, жеребкування першої в історії жіночої Ліги націй відбудеться 2 травня. Склад ліг та посів перед жеребкуванням визначатиме поточний рейтинг національних жіночих збірних УЄФА. Наразі Україна перебуває в реєстрі на 22-му місці, що передбачає потрапляння до Ліги В.

2023 року для учасників Ліги націй передбачено шість ігрових вікон: 20—22 та 23—26 вересня, 25—27 та 28—31 жовтня, 29 листопада — 1 грудня та 2—5 грудня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 17:10

Євро-2025 серед жіночих команд. Визначено місце проведення поєдинку відбору Україна — Уельс

Визначено місце проведення домашнього матчу національної жіночої збірн...

09.04.2024 19:04

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України у відбірному турнірі поступилася команді Хорватії

Національна жіноча збірна України продовжила кваліфікаційний турнір Єв...

05.04.2024 19:58

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України стартувала у відбірному турнірі з перемоги над Косовом

Національна жіноча збірна України сьогодні розпочала кваліфікаційний т...

Підписатися на новини