Євро-2024. Англія — Україна — 2:0 (текстова трансляція)

Сьогодні в Лондоні на стадіоні «Вемблі» матчем проти команди Англії збірна України розпочне боротьбу у відборі Євро-2024 (початок зустрічі — о 19.00 за київським часом). Нагадаємо, синьо-жовті виступають у групі С разом із командами Англії, Італії, Північної Македонії та Мальти. Дві найкращі збірні отримають прямі путівки на форум до Німеччини. Утім, для учасників ще буде шанс пробитися на чемпіонат через плей-оф Ліги націй.

90+3 хв. Фінальний свисток! Збірна України поступається команді Англії у стартовому матчі кваліфікації чемпіонату Європи 2024 року. На жаль, дива не сталося, і перемагає дійсно сильніша команда.

90+1 хв. Небезпечний момент Англії! Магвайр ударом головою ледве не забив третій гол після подачі кутового! Бракувало англійському захиснику влучності!

90 хв. Заміна в України! Виходить на поле Коноплянка, який забивав англійцям 11 років тому на "Вемблі"!

89 хв. Матч підходить до завершення, і у фінальні хвилини саме англійці впевнено тримають м'яч під контролем.

87 хв. Небезпечний момент Англії! Сейв Трубіна! Українці втратили м'яча на фланзі, англійці швидко доставили його під удар Галлахеру, але воротар впевнено зреагував на цю спробу!

86 хв. Ще одна заміна від господарів: Беллінгема змінює Галлахер!

85 хв. Меддісон залишає футбольне поле, а Саутгейт випускає на останні хвилини гри Гріліша.

84 хв. Пікфорд ледь не півхвилини тримає м'яча у власному штрафному, англійці вже нікуди не поспішають і готуються святкувати другу перемогу з двох можливих у відборі Євро-2024.

82 хв. Сака передачею знайшов у штрафному Меддісона, проте півзахисник не зміг якісно прийняти м'яча, який дістався Трубіну.

80 хв. Перша заміна у збірній Англії! Кейн йде відпочивати, а гратиме Тоуні! Це дебют для гравця у національній команді!

79 хв. Циганков віддав гарну передачу в атаку на Буяльського, але Віталій виконав невдалу скидку назад, де мав би бути хтось з його партнерів.

78 хв. Українські захисники перервали подачу з глибини у бік Кейна, а Матвієнко скинув м'яча головою Трубіну.

76 хв. Схоже, англійці задоволені і таким рахунком, не особливо намагаючись його збільшити. А українцям, попри заміни і тактичні перебудови, не вдається щось змінити за перебігом гри на свою користь.

Фото Павла Кубанова

74 хв. Довбик змінює Яремчука на футбольному полі!

72 хв. Українці могли провести перспективну контратаку, але Судаков не зумів швидко зорієнтуватися і віддати якісний пас у продовження атаки.

70 хв. Меддісон і Сака розіграли штрафний, проте удар Букайо у бік дальнього верхнього кута вийшов невдалим.

69 хв. Жовта картка для Маліновського! Руслан не за правилами зупинив прорив Саки у штрафний майданчик!

67 хв. Сваток агресивно зустрів в єдиноборстві Меддісона і порушив правила у центрі поля.

66 хв. Кейн розігнався по центру і віддав розрізну передачу на Саку, проте Букайо не встиг до м'яча. Трубін зіграв впевнено на виході.

65 хв. Маліновський добре підключив Соболя на фланзі, але Едуард програв швидкісну дуель своєму візаві.

63 хв. Намагаються українці пришвидшити гру. Англійці ж відчувають себе розкуто, зважаючи на втішний для них рахунок на табло.

61 хв. Потрійна заміна від Ротаня! Буяльський замінив Караваєва, Циганков - Мудрика, а Соболь - Миколенка!

58 хв. Сака виконав гострий простріл з правого флангу у центр, і м'яч промайнув повз частокіл з ніг гравців обох команд!

55 хв. Вистачає невимушених помилок з боку українських футболістів на власній половині поля. Зараз обрізку на рівному місці виконав Караваєв.

54 хв. Мудрик гідно накрив м'яч на фланзі, попри пресинг від Саки. Україна розпочинає нову позиційну атаку на ворота англійців.

52 хв. Маліновський втратив м'яч через тиск від кількох опонентів, а Степаненко жорстко зіграв у підкаті проти Беллінгема.

51 хв. Матвієнко вибив м'яч після чергового кутового, але гості без особливого супротиву дали можливість пробити Меддісону. Добре, що спроба англійця виявилася невлучною.

50 хв. Трубін опинився першим на м'ячі після спроби прострільної передачи від Беллінгема.

48 хв. Серія кутових від англійців на початку другого тайму не призвела ні до чого путнього. Гості впевнено відзахищалися після подач з кутів поля.

Фото Павла Кубанова

47 хв. Україна провела тривалу атаку на ворота суперників, але до удару справа так і не дійшла. Хоча шукав позицію для удару і Маліновський, і Мудрик.

46 хв. Стартує другий тайм! Українці розігрують сферу з центру поля.

45+3 хв. Перший тайм завершений. Англія мала ігрову перевагу, яку втілила у два логічні забиті м'ячі. Українцям потрібно щось змінювати, щоб спробувати повернутися у гру після перерви.

45+1 хв. Матвієнко розрізним пасом шукав в атаці Яремчука, але англійські захисники вдало зіграли при перехопленні.

45 хв. Арбітр компенсував 3 хвилини до основного часу першого тайму.

43 хв. Дальній удар Мудрика по центру пройшов повз ворота! Дещо авантюрне рішення прийняв Михайло, але у грі без гольових моментів потрібно створювати хочь щось.

42 хв. Небезпечний момент! Кейн пробив у ближній кут воріт гостей, але Трубін виконав чудовий сейв! Аби б не посипалися зараз підопічні Ротаня. Потрібно українцям заспокоїтися і дотриматися до перерви.

Фото Павла Кубанова

40 хв. Гол! Сака забиває фантастичний м'яч! Букайо відірвався від Матвієнка і ударом з лівої поклав "цукерку" у дальню дев'ятку!

38 хв. Це вже втретє найкращий англійський бомбардир вражає українські ворота. Ще два він забив у чвертьфіналі Євро-2020 у Римі.

37 хв. Гол! Гаррі Кейн забиває 55 гол за Англію. Нападник вибіг з-за спини Караваєва і замкнув прострільну передачу від Саки!

36 хв. Втрата м'яча Маліновським у центрі ледве не привезла проблеми для української команди. Тричі англійці пробивали у бік воріт, і тричі наші захисники ставали на заваді шкіряної кулі!

34 хв. Меддісон підштовхнув у штрафному Караваєва, тож удар у площину воріт і сейв Трубіна не рахуються. Штрафний для збірної України.

32 хв. Офсайд у Яремчука! Але українці організували якісну швидку атаку, підключивши на фланзі Мудрика. На жаль, простріл Михайла не знайшов адресата у штрафному майданчику "трьох левів".

30 хв. Небезпечний момент! Шанс для Кейна, який вдало відгукнувся на штрафний, але пробив трохи вище воріт Трубіна!

29 хв. Миколенко сфолив на фланзі проти Саки, черговий штрафний заробляє збірна Англії.

28 хв. Ближче до екватору першого тайму англійці захопили ініціативу, українці ж змушені переважно грати без м'яча та захищатися.

Фото Павла Кубанова

26 хв. Миколенко вибиває м'яч головою, нівелюючи загрозу воротам після подачі зі штрафного від Меддісона!

25 хв. Тривожно було біля наших воріт! Кейн опинився без опіки у штрафному майданчику, але не встиг до флангової подачі! Далі наші захисники встигли заблокувати небезпечний простріл від Саки!

24 хв. Англія знову перейшла до режиму неспішних позиційних атаки, активно залучуючи до наступу обидва фланги.

22 хв. Маліновський вдало отримав і протягнув м'яч по центру в атаці. Спробував Руслан завдати удару з лівої, але влучив у Мудрика!

21 хв. Порушує правила Сваток, який грубо підкотився проти Беллінгема. Небезпечний штрафний для Англії.

20 хв. Небезпечний момент! Кейн пробиває головою на дальній стійці після флангової подачі від Чілвелла! Трубін накриває м'яч на ближній стійці!

19 хв. Помилка від Саки, який виконав невдалий пас на партнера, але одразу ж відбулася втрача м'яча і від Яремчука.

18 хв. Продовжує голкіпер гру. А Англія все вище і вище вмикає свій пресинг проти української команди.

16 хв. Трубін зіштовхнувся з Меддісоном у моменті, коли воротар зупиняв навісну подачу суперників. Боляче Анатолію, отримує він медичну допомогу від лікарів.

15 хв. Небезпечний момент! Яремчук ледве не відкриває рахунок у матчі! Але лайнсмен підняв прапорець, адже Роман опинився в офсайді, відгукнувшись на довгу передачу від Сватка!

13 хв. Маліновський запускав довгою передачею Мудрика по флангу, але навіть реактивний Михайло не наздогнав сферу, яка вийшла в аут.

11 хв. Маліновському не вистачило швидкості у дуелі з Вокером, щоб у контратаці першим дістатися м'яча на фланзі.

Фото Павла Кубанова

10 хв. Намагаються гості виходити в атаку через пас, але не без помилок. Сака встиг першим на перехоплення і заробив на собі порушення правил.

9 хв. Кейн падає у штрафному майданчику у протиборстві зі Сватком, але арбітр не реагує на цей епізод і пропонує командам продовжувати гру!

8 хв. Гендерсон втратив м'яча біля бокової лінії, аут кидатиме Миколенко.

7 хв. Англійці неспішно катають м'яч у позиційній атаці, українці вступають у пресинг ближче до центру поля.

6 хв. Кейн заліз у положення "поза грою".

5 хв. Спроба першої української атаки завершилася кволим ударом когось з гравців, і Пікфорд легко м'ячем заволодів.

4 хв. Неспішно розігрують м'яч гравці обох команд у прем'єрі цього поєдинку. Українці готувалися до того, щоб у першу чергу витримати англійський тиск у стартові відрізки часу.

3 хв. Українські сектори дуже гаряче підтримують своїх улюбленців зі стартових хвилин матчу!

2 хв. Маліновський лежить на полі і тримається за голову. Отримав Руслан по потилиці від Чілвелла! Лікарі збірної України на полі.

1 хв. Матч розпочався! Англія розвела м'яч з центру поля!

Хвилина мовчання на стадіоні на честь англійського екс-футболіста Джорджа Коена, який пішов у засвіти у грудні 2022 року.

Фото Павла Кубанова

Нагадуємо, що збірна України зіграє у формі жовтого кольору, англійці ж виступлять у традиційних білих кольорах!

Спільне фото на згадку англійців та українців з прапором Peaсe. Без зайвих слів. Дякуємо Англії за непохитну підтримку України у протиборстві російському військовому вторгненню!

Також пролунав державний гімн Великої Британії! Гравці беруть участь у традиційному привітальному рукостисканні!

Попри те, що Україна - гість у сьогоднішній грі, таке враження, ніби увесь стадіон співає "Ще не вмерла України ні слава, ні воля"!

Лунає національний гімн України! Футболісти виконують Славень, обгорнуті в українські прапори!

Команди вже вийшли на футбольне поле "Вемблі"! Гаррі Кейну вручили спеціальну нагороду як найкращому бомбардиру в історії англійської збірної.

Очікується, що подивитися матч на "Вемблі" прийдуть близько 85 тисяч вболівальників! 4200 з них підтримуватимуть збірну України у гостьових секторах!

Олександр Зінченко, Віталій Миколенко і Михайло Мудрик - 3 гравці основи збірної України, які виступають в англійській Прем'єр-лізі. Сьогодні на них лежить додаткова відповідальність за матч, в якому хлопцям буде на 300% складніше, ніж було під час спарингу із англійським "Брентфордом" напередодні.

Збірну України із капітанською пов'язкою виведе на поле хавбек Олександр Зінченко. Також свій перший офіційний матч за головну команду проведе півзахисник Георгій Судаков, а для захисника Олександра Сватка - це взагалі дебют!

Також англійська команда зіграє цей матч без захисника Люка Шоу, який отримав вилучення у попередньому матчі із командою Італії, та півзахисника Філа Фодена, якого лікарі терміново прооперували.

Гаррі Кейн - головна загроза збірної Англії. У кожному з 9 відбірних матчів англійський нападник неодмінно вражав ворота суперників, забивши 13 м'ячів!

На передматчевій пресконференції виконуючий обов'язки головного тренера національної команди Руслан Ротань пригадав попередню гру українців з англійцями на Євро-2020 і підкреслив, що команда "зробить висновки, особливо щодо гри під час стандартів".

Дуже непростий очікується матч для команди Руслана Ротаня! Українці ніколи не перемагали англійців на їх полі і вважаються аутсайдерами зустрічі. Проте "синьо-жовті" не зазнали жодної поразки у 10 останніх матчах європейської кваліфікації. А попередній поєдинок команд на "Вемблі" у вересні 2012 року завершився внічию - 1:1.

Доброго вечора, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України розпочинає свій шлях у кваліфікаційній кампанії чемпіонату Європи 2024 року. Наші хлопці стартують виїзним протистоянням зі збірною Англії на "Вемблі"!

Стартовий склад збірної Англії: 1. Джордан Пікфорд, 2. Кайл Вокер, 3. Бен Чілвелл, 4. Деклан Райс, 5. Джон Стоунз, 6. Гаррі Магвайр, 7. Букайо Сака, 8. Джордан Гендерсон, 9. Гаррі Кейн (к), 10. Джуд Беллінгем, 11. Джеймс Меддісон

Запасні: 13. Аарон Рамздейл, 22. Фрейзер Форстер, 12. Кіран Тріпп'єр, 14. Марк Гехі, 15. Ерік Даєр, 16. Джек Гріліш, 17. Келвін Філліпс, 18. Коннор Галлахер, 19. Айван Тоуні

Стартовий склад збірної України: 12. Анатолій Трубін, 16. Віталій Миколенко, 22. Микола Матвієнко, 3. Олександр Сваток, 21. Олександр Караваєв, 6. Тарас Степаненко, 17. Олександр Зінченко (к), 20.  Георгій Судаков,  7. Михайло Мудрик, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук.

Запасні: 1. Андрій Лунін, 2. Едуард Соболь, 4. Едуард Сарапій, 5. Сергій Сидорчук, 10. Євген Коноплянка,  11. Артем Довбик, 13. Денис Мірошніченко, 14. Віталій Буяльський, 15. Віктор  Циганков, 18. Артем  Бондаренко,  19. Олександр Піхальонок, 23. Микита Шевченко.

Заявка збірної України на матч з Англією

1. Андрій Лунін, 2. Едуард Соболь, 3. Олександр Сваток, 4. Едуард Сарапій, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Михайло Мудрик, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Євген Коноплянка, 11. Артем Довбик, 12. Анатолій Трубін, 13. Денис Мірошніченко, 14. Віталій Буяльський, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Зінченко, 18. Артем  Бондаренко,  19. Олександр Піхальонок, 20.  Георгій Судаков, 21. Олександр Караваєв,  22. Микола Матвієнко, 23. Микита Шевченко.

Із тих футболістів, які перебувають у Лондоні, до офіційної заявки не потрапили Андрій Ярмоленко та Денис Попов.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.08.2024 17:02

Сергій Ребров та Унаї Мельгоса взяли участь у пресконференції в Будинку футболу

У понеділок, 5 серпня, у Будинку футболу відбулася пресконференція гол...

14.07.2024 23:59

Фінальний турнір Євро-2024: календар, табло, регламент

Чемпіонат Європи 2024 року проходив у Німеччині із 14 червня до 14 лип...

14.07.2024 23:58

Євро-2024. Переможцем турніру стала команда Іспанії

Сьогодні в Берліні на «Олімпіаштадіон» у фінальному матчі...

01.07.2024 14:02

Суперник України в Лізі націй. Збірна Грузії на Євро-2024

Суперник збірної України в Лізі націй сезону-2024/2025, команда Грузії...

Підписатися на новини