Євро-2023 з футзалу серед жінок. Сьогодні збірна України у фіналі зіграє з командою Іспанії

Сьогодні, 19 березня в угорському Дебрецені на «Фенікс-Арені» жіноча збірна України з футзалу проведе історичний для себе матч. Підопічні Олега Шайтанова у фіналі Євро-2023 зіграють із командою Іспанії, яка є чинним чемпіоном континенту. 

У п'ятницю, 17 березня наші дівчата перемогли збірну Угорщини — 2:1 і вперше в історії пробилися до фіналу чемпіонату Європи, а це означає — гарантували собі щонайменше срібні медалі. Нагадаємо, на минулому Євро, торік, українки здобули бронзу, а 2019 року посіли четверте місце. Тішить, що прогрес набув систематичного характеру...

Фінал Україна — Іспанія відбудеться сьогодні, 19 березня (початок — о 21.00 за київським часом), пряму трансляцію заплановано на платформі Суспільне: Спорт.

Фото uefa.com

«Бути у фіналі Євро — це неймовірні відчуття. Для нашої команди таке досягнення є історичним. Для цього треба було жити, тренуватися, проливати сльози й заліковувати пошкодження. Залишилася остання зустріч. Заради виходу до фіналу й треба жити та грати у футзал.

20 років тому я зі сльозами на очах відчував, що не буду більше грати у фіналі, коли ми поступилися чоловічій збірній Італії й здобули срібло чемпіонату Європи. Однак минув час, і незабаром у мене буде третій фінал Євро. Тож я хочу подякувати дівчатам за таку можливість.

Так, матчі з Португалією та Іспанією даються нам дуже важко. Однак ми маємо розуміння, що це вирішальний поєдинок турніру. Потрібно максимально викластися й спробувати провести його так, щоб запам’ятати на все життя», — зазначив головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов.

Євро-2023 з футзалу серед жінок

17.03.2023

1/2 фіналу

Україна — Угорщина — 2:1 

Іспанія — Португалія — 3:2 

19.03.2023

Матч за 3-тє місце

Угорщина — Португалія (18.00)

Фінал

Україна — Іспанія (21.00)

Час початку матчів — київський.

Склад жіночої збірної України з футзалу

Воротарі — Анастасія Терех («Інтернасьонал», Португалія), Вікторія Кислова («Торребланка», Іспанія), Наталія Митрофанська («Депортиво Кордоба», Іспанія); польові гравці — Юлія Титова («Італкаве Реал Статте», Італія), Юлія Форсюк, Ксенія Гриценко (обидві — «Мостолес», Іспанія), Ірина Дубицька, Таїсія Бабенко (обидві — «Інтернасьонал», Португалія), Олександра Скибіна («Ховентут», Іспанія), Анна Шульга («Торребланка», Іспанія), Сніжана Воловенко («Атлетико Навалкарнеро В», Іспанія), Поліна Дрозд, Віра Дятел (обидві — «Ільвес», Фінляндія), Альона Кирильчук (без клубу).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.11.2023 12:00

Жіноча збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Словенії

Жіноча збірна України з футзалу, яка цього року в Угорщині стала срібн...

11.03.2023 22:44

Жіноча збірна України з футзалу програла Португалії й у другому спарингу перед Євро-2023

Жіноча збірна України з футзалу, яка готується до фінального турніру Є...

04.02.2023 14:00

Жіноча збірна України з футзалу в межах підготовки до Євро-2023 проведе товариські матчі у Словаччині

Уже в березні жіноча збірна України з футзалу візьме участь у третьому...

Підписатися на новини