Перша ліга: кадрові рішення «Полісся», поповнення «Оболоні», «Кременя» та «Буковини»

Головний претендент на підвищення в класі з першої ліги, «Полісся», пролонгував контракти до червня 2025 року з Пилипом Будківським, Василем Грицуком, Владиславом Огірею та Олегом Кудриком, а до літа 2024 року — із Дмитром Шасталом, Владиславом Шаповалом, Андрієм Нестеровим та Антоном Яшковим. Ветеран Андрій Гітченко виступатиме за команду щонайменше до кінця 2023 року.

Тим часом основний конкурент поліщуків, «Оболонь», у черговому спарингу взяв гору над «Діназом» — 1:0. Лави «пивоварів» поповнили гравці середньої лінії Сергій Суханов і Владислав Mухаматгалєєв. На черзі в киян — контрольні поєдинки із «Черніговом», «Mаріуполем» і бузівською «Нивою».

Не приховує амбітних планів і «ЛНЗ». З однаковим рахунком, 1:0, підопічні Олександра Ковпака виграли в «Діназу» та «Mаріуполя». На 18 березня заплановано спаринг із запорізьким «Металургом».

До речі, у «Mаріуполі» відбулися зміни в тренерському штабі. Відтепер за підготовку воротарів відповідатиме відомий у минулому кіпер Ігор Шуховцев.

Уже шість контрольних матчів провели після відновлення тренувального процесу футболісти «Епіцентру»: здобули три перемоги, двічі зіграли внічию й одного разу програли. У березні підопічні Сергія Нагорняка ще зіграють із ковалівським «Колосом», «Діназом» і «Черніговом».

Перших двох зимових новачків підписав «Кремінь». Ідеться про 20-річного воротаря Олексія Слуцького та старшого на рік нападника Мирослава Трофимюка — вихованців академій київського «Динамо» та «Дніпра-1» відповідно.

«Буковина» встигла стати переможцем благодійного турніру в Чернівцях, де її суперниками були аматорські колективи із сусідніх областей, а також розійтися миром із «Прикарпаттям» — 1:1. До кінця сезону за неї виступатиме відомий бомбардир Михайло Сергійчук із «Вересу», повернувся до команди воротар Марк Медведєв, ще один новачок — вихованець закарпатського футболу Олександр Глагола.

І насамкінець — про «Карпати», які після тижневого перебування у Львові повернулися на Закарпаття, де проводять черговий етап підготовки. У своїй селекційній роботі зелено-білі зосередилися на орендованих гравцях. Останнє придбання — універсал Сергій Горбунов із «Дніпра-1». Березневий збір в Ужгороді підопічні Андрія Тлумака розпочали зі спарингу з аматорською збірною Закарпаття, забивши в її ворота 12 «сухих» м’ячів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини